Sunday, June 7, 2015

lawatan sambil bekerja (musim kelima)

cuti sekolah ni korang ada ke mana-mana?  mungkin bawak anak-anak ke luar daerah, overseas atau jalan-jalan sekitar KL ke?  kitaorang macam biasa lah.  kalau mr. hubby kerja outstation, itu lah peluang kitaorang nak ke luar daerah sebenarnya.  hehe..

last week, mr. hubby kena ke Johor Bahru.  so kitaorang pun apa lagi, awal-awal lagi dah buat plan sendiri.  nak pergi sini lah, nak pergi sana lah.  yang penting, bagitau mr. hubby dulu supaya dia aware.  syukur mr. hubby faham kerenah kitaorang  (^_^)


so last Thursday, kitaorang bergerak seawal 8.00 pagi dari rumah.  time macam nak pergi kerja kaw…!  sampai di JB lebih kurang pukul 2.00 petang selepas singgah dua R&R untuk breakfast dan menyahut panggilan alam.  hehe… penting tu  *_*

as his normal outstation routine, sesampai di JB mr. hubby dropped-by at a few clients’ places to do his work.  kitaorang duduk je diam-diam dalam kereta, buat hal sendiri.  jangan risau mr. hubby, kitaorang tak kacau punya.  huhu!!!


dari situ, kitaorang ke Bandar Baru Uda.  since last post aku ada bagitau aku nak ke sana.  nak ke pusat pakaian muslimah di Jalan Padi Emas sebenarnya.  bergerak dari satu butik ke satu butik.  mr. hubby & Dina ikut je.  tapi sedikit ralat sebab butik Cala Qisya ditutup sebab renovation.

anyway, butik-butik kat sana taklah sebanyak macam yang ada kat Jalan Plumbum, Shah Alam.  tapi boleh tahan jugak sebab ada butik kat situ yang takde kat Shah Alam.  Dan tempat tu tak sesak macam kat Bangi Sentralrasa-rasanya, Jalan Padi Emas ni akan jadi venue yang wajib aku lawati setiap kali turun ke JB lagi  ^_^


lepas rembat 1-2 helai instant shawl ~ tak beli tak sah ~ masa untuk menjamu selera sebab perut sudah lapar.  kebetulan masa tu hujan, kitaorang tak kuasa nak pergi jauh.  terus je singgah di restoran yang paling hampir ~ Restoran Tooplates.


restoran tu menyajikan hidangan Asian & western.  yang penting ada WiFi.  huhu!!!  anyway, mr. hubby ordered his favourite Spaghetti Aglio Olio set, Dina ordered Grilled Salmon with Pasta, dan aku order Homemade Beef Burger set.


selesai mengisi perut, kitaorang terus ke Grand Bluewave Hotel.  since aku ni menumpang trip mr. hubby, tak boleh lah nak pilih hotel.  hehe..  lewat petang Khamis tu mr. hubby ada appointment.  so tinggal lah kitaorang berdua lepaking dalam bilik.


after a few hours, mr. hubby balik with tapaw food from Carabao ~ a Thai restaurant.  Carabao Special Fried Rice & Tomyam Fried Mee Hoon.  perghhh!!!  thorbaekkk wok…!


bersambung…


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...