Wednesday, February 4, 2015

cuti Hari Wilayah di Perak

sempena cuti hujung minggu yang agak panjang minggu lepas, we went up north untuk jalan-jalan cari makan.  takde agenda yang khusus, kebetulan cuti Hari Wilayah dan Thaipusam yang bersambung-sambung.  my bil, si Boy yang came out with the idea sebenarnya.  kitaorang takde hal, jom aje.


sesampai di Taiping, we went straight to Kuala Sepetang.  hajat hati nak cuba makan mee udang kat satu stall yang agak popular di pekan Kuala Sepetang.  tapi mil lebih selesa nak makan di Mee Udang Mak Jah.  ok, takde hal.


kat Mee Udang Mak Jah, mil, Boy & Qila ordered the stall's signature dish ~ mee udang.  dina & i ordered nasi goreng udang.  mr. hubby ordered kuih-muih je.  since we tried this stall before, aku takde apa nak comment tentang food.  cuma in my opinion, stall ni dah jadi commercial sangat, so layanan dia agak kureng...


dari Kuala Sepetang, kitaorang ke pekan Taiping sebab mil nak beli belacan dan makanan kering.  mil memang tak pernah missed pergi kedai cino tu kalau balik ke Taiping.  annual event.  hehe...


lepas tu baru checked-in di hotel.  this time, we stayed at Legend Inn Taiping.  nampak dari luar hotel tu macam biasa-biasa je.  tapi bila dah masuk, decoration dia boleh tahan jugak.  cer tengok...


lebih kurang pukul 6.00 petang, kitaorang ke rumah  Chik.  saje je kitaorang tak bagitau nak datang.  nak buat surprise.  memang surprised!  hehe....


malam tu, Chik ajak kitaorang makan di Tigers Corner.  restoran ni yang beroperasi di sebuah rumah adalah berkonsepkan stall.  so dekat compound dia ada stall sate, yong tau foo, fried food serta western cuisine.


main menu yang fofuler ialah yong tau foo.  since dah ada signature dish, takkan tak order pulak kan?  so tugas memilih diserahkan kepada Boy & Qila.  oklah restoran tu, not bad jugak food dia.


dari Tigers Corner, kitaorang terus balik ke hotel.  nak berehat sebab esoknya dah nak check-out.

bersambung...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...