Saturday, February 22, 2014

santai-santai utara

hari ni, kali kedua kami ke Alor Setar dalam bulan yang sama.  kali ni sebab mr. hubby dapat invitation to annual dinner dari client.  dapat directive from the management kena pergi, so kena lah pergi.

sempat berurut di R&R Bukit Gantang  ^_^

bertolak seawal jam 8.20 pagi, kami tiba di Alor Setar lebih kurang pukul 2.30 petang.  sebelum check-in, kami lunch dulu di Kopitiam di berhampiran bulatan Jalan Teluk Wanjah.


Kopitiam tu macam  food court, tapi tempat tu open macam kantin sekolah.  ada stalls menjual pelbagai jenis makanan.  kitaorang sampai dah lepas time lunch, so banyak kedai dah tutup.  kalau ada yang bukak pun, ada menu yang dah habis.

lupa nak ambik gambar sebelum mr. hubby makan

coleslaw dah habis, so chicken chop & fries je yang tinggal

mr. hubby nak merasa Mee Abu, one of the stalls yang ada kat situ.  aku dengan dina takde preference, so kitaorang ikut je.  so mr. hubby ordered mee goreng, aku dengan dina ordered chicken chop.


lepas tu kitaorang ke hotel.  sebagai pemegang kuasa veto, kali ni aku pilih New Regent Hotel.  even though it is a budget hotel, it is ranked at no. 1 in TripAdvisor.


the hotel is situated at Jalan Sultan Badlishah.  hotel ni ok, decoration dalam bilik boleh tahan walaupun simple.  aku suka tengok common area dia, cosy sangat.  cuma dalam bilik takde mini fridge.  lagi satu downside hotel ni ialah takde parking dalam building.  kena cari parking sendiri kat luar hotel.  itu yang leceh sikit.

mr. hubby is attending annual dinner now.  tinggal aku dengan dina je kat hotel.  sementara tunggu mr. hubby balik, kerja kitaorang cuma melayari Internet.  lalalalala.........!

bersambung...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...