Friday, August 10, 2012

iftar gathering

turn back time...rewind...

jumaat lepas ada majlis berbuka puasa for muslim staff di tingkat 24.  event was organized by Encik Saifuddin & Encik Khamarul.  sebelum ni dah pernah buat majlis buka puasa, tapi including non-muslims.  so kiranya inilah julung-julung kalinya event seumpama ini diadakan.

from left:  Nadia, Saiful, En. Saifuddin, Farid & Hafiz

Rizleen & En. Khamarul

kat tingkat 24 tu tak ramai melayu.  ada lebih kurang 30 orang je kot.  tapi yang attendnya separuh daripada tu.  anyway, from encik saifuddin's email, he mentioned the purpose of the event ialah untuk merapatkan silaturrahim among muslims in 24th floor.  so aku dengan relahati pun join lah.

from left:  Khairi, Naz & Zakiah

from left:  Amelia, Shiraz & Amir

the event was held at Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak.  ini kali kedua aku ke sini.  dulu aku datang ke sini sebab majlis buka puasa office mr. hubby.  the buffet price per person was RM65 nett, kalau tak silap.  each of us had to pay, but on a subsidized price.  terima kasih banyak-banyak kepada en. saifuddin & en. khamarul sebagai penaung majlis ni.  mesti banyak dapat bonus ni.  hehe...

from left:  Ilani, Ma'a, Nadia & me

banyak jugak jenis makanan yang dihidangkan.  they're presented in warung style and each warung has a few dishes.  antaranya adalah warung roti, warung nasi, warung lauk, warung mee, warung pasta dan lain-lain.


warung roti ada roti canai, roti boom, roti jala & roti pita berserta lauk-lauknya.   warung mee ada mee/bihun soto, laksa & rojak.  warung nasi ada nasi putih, nasi beriyani & nasi Mandynasi apa tu?  entah, aku tak makan.

kambing panggang:  sebelum & selepas

yang paling laku ialah warung kambing panggang.  tak putus-putus orang beratur.  since meja kitaorang dekat dengan warung kambing, aku tengok kambing tu dah tinggal tulang pun masih ada orang queue.


in conclusion, it was fun and good company.  and i know, everyone had a good time too.  makanan pun sedap-sedap.  mana tak sedap, D'Saji Catering tu beb.  kira berbaloi dan puas hati lah.

note 1:  thanks to rizleen for the ride.
note 2:  thanks to zul as the cameraman.  muka dia cuma ada dalam gambar yang last tu je.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...