Monday, July 23, 2012

the woman from Occitania

lepas lunch khamis lepas, mei lin bagi aku paper bag L'occitane.  at that moment, i was on the line, so tak sempat nak tanya.  once done, i rushed to her cubicle.


aku tanya dia, gift tu untuk sapa.  dia kata untuk aku.  aku tanya kenapa bagi.  dia kata, kat dalam gift tu ada kad.  dia suruh aku baca kad tu, nanti aku akan faham.  hehe...  bagi instruction macam budak sekolah!


balik ke workstation aku pun baca kad tu.  the gift was from mei lin, lai kin & rakhee.  diaorang ni jugaklah yang belanja aku lunch kat baan 26 hari tu.  anyway, my heartiest thanks to mei lin, lai kin & rakhee for the gift.  i really appreciate it.


diaorang bagi gift ni sebenarnya sebab aku tukar dept ~ from GC to CIB.  tapi aku tak pindah memana pun.  aku masih guna workstation yang sama, duduk di kerusi yang sama, melalui pintu yang sama & naik ke tingkat yang sama.  cuma aku dah tak buat kerja-kerja yang sama.  itu je  ^_^


korang tau, masa aku baca kad tu, aku sedih tau.  bergenang air mata.  hahaha!  kelakar kan?  orang bagi hadiah pun nak menangis.  bukan apa, terharu sebab ada orang appreciate kerja aku.

selain gaji bulanan + bonus kalau ada.  tak pernah terfikir pun nak dapat balasan dari diaorang.  sebabnya kerja adalah ibadah.  kita bekerja kerana Allah.  betul kan?

alhamdulillah, sesungguhnya Allah maha mengetahui...


2 comments:

  1. seronoknya dia...

    btw, if u r interested to go to kashmir, i will help u..

    i went there on April 4, 2012.. kalau sudi baca kat sini..

    1. http://yan-yanjournal.blogspot.com/2012/04/my-memory-in-kashmir-valley-lovely.html

    2. http://yan-yanjournal.blogspot.com/2012/04/my-memory-in-kashmir-valley-3-pari.html

    and many more...

    INSYALLAH SELAMAT. U R SAFE THERE. I WAS ALL ALONE FOR 6 DAYS IN KASHMIR VALLEY.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks K.Yan. kalau impian tu boleh jadi kenyataan, pasti saya contact akak. apa-apa pun, terima kasih sebab sudi singgah ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...