Friday, August 24, 2012

from Taiping with love

raya keempat we went to mr. hubby's hometown in Taiping.  the traffic was good.  alhamdulillah, the journey was safe & smooth and we reached there in 3 1/2 hours.

Terowong Menora

kali akhir kami ke taiping was 4 years back.  masa tu Anuar's wedding, mr. hubby's cousin.  lama dah, anak anuar pun dah 2 orang.  hehe..


sampai taiping terus ke rumah Chik di Desa Simpang Sentosa.  chik ni adik kepada mil.  sebetulnya ada majlis doa selamat & tahlil cum open house cum birthday party untuk anak Ayang kat rumah dia.  tu salah satu sebab jugak kitaorang balik ke sana.

from left:  Wah, MIL, Chik & Wancho

menu nya best!  ada nasi tomato serta lauk-pauknya, laksa, sate serta cendol.  dari segi jemputan, hampir kesemua kaum kerabat mr. hubby berkumpul pada hari tu.  nak mention nama sorang-sorang, ramai lah pulak.  so let the pictures do the talking ok.

sorry guys, gambar kurang memuaskan
from left:  Joe's sons, Shiraz, Joe, Man, mr. hubby & Boy
 
Kaum Kerabat
from left:  Joe, mr. hubby, MIL, Wah, Chik, Boy & Hakeem
front row from left:  Delima, Saif, Irfan & Irfan's bro
 
Girl Power
from left:  Uji, Wah, MIL, Chik, Wancho, Sherry, me, Miss Qee & Ayang + Alia
 
 anak-anak Uji:  Saif, Delima & Ruby

Miss Qee & me

majlis dah selesai tapi masih ada jugak orang yang datang.  they were still served with the food pada majlis tu.   walaupun tak banyak, apa yang ada aje lah.

Samsung Tab vs iPad  ^_^

time tu pulak hujan, kitaorang ni pun kelaparan.  takkan nak makan sama dengan tetamu-tetamu tu kan?  dah macam itu ghope nye, chik siap buat maggie tumis untuk kitaorang.  sodap...!  hehe!

after leaving chik's house malam tu, boy dah plan nak ajak kitaorang ke satu tempat untuk dinner.  kat mana tu?  tunggu...!

bersambung.....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...