Sunday, March 18, 2012

these shoes are made for walkin'

bila time gaji je, mesti ternampak ada sorang dua budak office yang beli kasut.  walaupun plastiknya tebal, kotak kasut memang tak boleh sorok punya lah.  tambah-tambah lagi kalau brand nya popular.  100% boleh cam!

aku ni jarang beli kasut.  mungkin sekali dalam dua tahun.  bukan tak teringin.  perempuan mana yang boleh tahan bila tengok kasut cantik-cantik kan.  tapi nafsu tu terbantut oleh budget yang ciput.

bought this Germana in 2004

kalau korang nak tahu, aku masih guna kasut yang aku beli more than 5 years ago!  aku bukan cheapskate ok.  aku sayang sebab kasut-kasut tu semua masih elok lagi.  and i think you should've known that good quality of shoes last longer.  tu pasal lah aku jarang beli kasut.  and Air Bria Wedge was the last pair of shoes that i bought {read:  duit sendiri} two years ago.

birthday present ~ Noper

tapi tahun lepas aku ada dapat tiga pasang kasut/sandal baru ihsan dari mr. hubby.  ankle boots & sport shoes for birthday presents serta sepasang sandal yang dibeli secara tak sengaja.

also birthday present

tak sengaja?  he..he..  sebenarnya aku memang ada plan nak beli sandal jenis tu, tapi belum ada kesempatan nak survey.  sandal tu kiranya aku nak pakai waktu balik kerja setiap hari.  masa pergi manila dulu aku cari jugak, tapi yang berkenan takde size.

original Frou
Photo courtesy of fitflop

sekali tu masa shopping kat satu hypermarket ni, aku terjumpa sandal ni.  omg!  ada kat sini tapi bukan ori.  aku pun apa lagi, terus rembat sepasang.  masa tu punya lah happy.  mana taknya, 10 kali ganda lebih murah dari yang ori!  hu..hu...!

tapi yang peliknya, bila pakai sandal tu, tak rasa excited.  ada jugaklah 2-3 orang colleague aku yang puji sandal tu cantik.  walaupun baru beli, tak rasa thrill.  rasa kurang selesa pun ada sebab kaki rasa nak terkeluar dari sandal bila berjalan.

can you spot the difference?

mesti ada yang akan kata aku ni berlagak je lebih.  "alah perempuan ni, nak barang branded yang ori je, macamlah banyak duit".  ha... tak mustahil tu.  hati manusia ni macam-macam ok.  memang aku tak kaya, aku mengaku.  cuma seboleh-bolehnya, aku cuba elakkan.  kalau korang nak pakai, pakailah.  ada aku kisah?

so masa aku keluar dengan miss qee last january, i finally bought a pair of the real one and feel happy about it.  after a few months of day dreaming!  *wink*

am a proud owner of Lunetta

and i also bought a pair of ballerina shoes from a brand of a Kelantan-born designer who is now based in New Yorkdah lama mengidam kasut jenis ni, baru jumpa yang berkenan :)

super comfy ballet flats

by the way, telah ternampak kasut-kasut yang cantik from Geox di parkson & isetan *hint*

mr. hubby, my birthday is approaching dear  ^_^


6 comments:

  1. Pada firasat mak jemahlahkan... Mulut org mmg x bole nak ditutup.. Buatlah cmner skali pun org tetp akan mengata.. So ignore jer.. Dah mampu. Klu mak jemah pun kalu mampu mak jemah nak gak.. Heeeee.... Anyway.. agak2 dah bosan pakai jual preloved..heeee harusnya kasi tau mak jemah dulu... Tak gitu..?? Ahhhaaaa..... #makjemahkusayang#

    ReplyDelete
  2. luvelymummy,
    tak mampu sebenarnya nok..! tu pasal yang beli kasut 2 tahun sekali. huhu!

    tapi betul lah. kita buat tak baik orang mengata, buat baik pun orang mengata. so kita ignore je lah nok!

    so bila nak jalan2 cuci mata ngan kitaorang ni? kalau ada mana2 preloved yg berkenan, bagitau ok. silap2, dapat free! ^_^

    ReplyDelete
  3. haiiiyaaaakkk... manyaaakkk sinaaaanggggg hatiiiiii mak mendengarnya... heeeeee.... banyak yang mak berkenan... heeee...... AUuuuuwwwwww.... Malu...nak bagitau.... #larilajulajusambiltekupmuke#

    ReplyDelete
  4. luvelymummy,
    lupa pulak nak bagatau. itu tertakluk kpd terms & conditions ya. hahaha...! lol! :)

    ReplyDelete
  5. Balerina shoes tu sebenarnya npk from kaki org lain kan? Qila still igt lg. Tgu org tu g jauh2 br pg kt kasut tu. But worth it gila babs kan? Pakson pavi 30% je!

    ReplyDelete
  6. Miss Qee,
    kan? berkenan sungguh tgk org tu pakai, terus rembat kat situ jgk. i shd thank her! huhu!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...