Saturday, October 15, 2011

life goes on

life has been kind of busy since we came back from kuantan.  walaupun dina dah habis upsr, dia masih ada satu lagi exam ~ upsra.  bermakna, dia still kena baca buku walaupun dah separa-merdeka.  tapi tu pun curi-curi tulang jugak baca buku cerita dan melayari internet.  ntah ler...

last saturday was my cousin's wedding.  but we were shocked to get a call from ayah at about 12.30 a.m. telling us that Pak Ngah Said telah kembali ke rahmatullah.  innalillah hi wainna ilaihi roji'un.  so pagi-pagi lagi kami dah bergerak ke Serdang.

 Image courtesy from Masjid Al-Islah Serdang Raya

when we reached there, jenazah was at the Masjid Al-Islah, Serdang Raya.  selepas selesai disembahyangkan, kami menuju ke Tanah Perkuburan UPM.  semoga arwah aman di sana dan rohnya dicucuri rahmat.  Al-Fatihah.

daripada situ, we went straight to Dewan Sri Endon, putrajaya untuk menghadiri perkahwinan cousin aku.  dah alang-alang satu jalan, so terus je ke sana.  selamat pengantin baru diucapkan kepada Siti Zubaidah Mohd Yusof & Mohamad A. Majeed.  semoga kekal hingga ke akhir hayat.


terlupa nak ambik gambar pengantin sebab dok survey area kat dewan tu.  gambar gifts ni pun jadi lah kan, daripada takde  ^_^

**********
hari isnin yang yang baru lepas, we had secretaries' progam kat Swiss Garden Hotel.  punya lah lama, dah lepas 6 bulan baru nak celebrate secretaries' week.  boleh dikatakan semua secretaries within the group participated, termasuk branches.


program untuk hari tu dikendalikan of Datin Sharifah Shawati.  tentu korang kenal kan?  alah.. yang dulu jadi pembaca berita tv3 tu.  tajuk programnya "Building Your Persona".  oklah, not bad.  takde lah terpesona sangat.  he..he..

Fara, me & Tina

bila program tu dah habis, ada hi-tea pulak.  untuk hi-tea ni, kitaorang dikehendaki membawa & memakai any head gear yang menarik.  it could be topi, cekak rambut, scarf atau apa sajalah yang di letakkan kepala.  aku takde bawak apa-apa pun.  head gear yang paling menarik akan dapat hadiah.

some of the sporting secretaries

every year bila ada secretaries' program, Group OD will organize a dinner.  dinner yang aku tak pernah attend!  tapi tahun ni diaorang buat hi-tea pulak. since the hi-tea was held during office hour, aku pun join lah.  dan aku dapat lucky draw!  jika selama ni aku tak pernah lucky bila ada lucky draw, kiranya hari tu tak sia-sia aku pergi hi-tea.  yeah!

**********
semalam kitaorang pergi dinner di Jom Priok & Sedap Deli kat Carrefour Wangsa Maju.  mr. hubby dah lama nak datang sini, tapi bila sampai carrefour mesti makan kat restoran lain.  anyway, kitaorang takde ambik apa-apa gambar pun kat situ sebab masing-masing kemaluan segan.  tak pasal-pasal tetiba jadi malu!  ^_^

Image courtesy of Jom Priok

kitaorang makan buffet steamboat.  banyak jugaklah bahan-bahan raw, termasuklah dim sum.  selain raw food, ada jugak nasi goreng, ayam goreng, kek & ais krim.  kalau kat Johhny's cuma ada satu sos aje, kat situ ada 8 jenis sos!

dengan makanan yang banyak untuk harganya tu, memang lah berbaloi-baloi.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...