Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu

selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu yang singgah di sini ~ termasuklah aku sendiri.  kepada yang belum menjadi ibu tu, no hal.  korang ada anak rambut dan anak tekak kan?  kira ibu jugak tu.  kuang, kuang, kuang!


i have not been celebrating mother's day for quite some time.  not after my mother's passing 6 years ago.  tapi entah macam mana, tahun ni tercelebrate pulak.  ni semua gara-gara menonton rancangan Entrepreneur kat astro 2 days ago.  kebetulan focusnya hari tu tentang satu restoran di Sooka Sentral.

sirih daun kadok ~ a must-try

ironically, a day before the show, mr. hubby ada bagitau pasal promosi mother's day kat restoran tu.  he knew because his office is nearby to the restaurant's building.  so bila rancangan entrepreneur tu bersiaran, aku saja je ajak-ajak ayam mr. hubby to celebrate mother's day kat situ.  to my surprise, he said ok!  dah alang-alang nak celebrate mother's day, mr. hubby wanted to bring his mother along (read = MIL).

 nasi dagang ayam

so today we went to Kelantan Delights for lunch.  MIL datang dengan boy & qila since FIL tak dapat join.  everything went smoothly.  food was delicious.  service was efficient.  staff were friendly.  restaurant setting was cosy.  presentation of food was beautiful.  i would rate it 8.5 / 10.  recommended!

nasi kerabu ayam

for appetizer, we had sirih daun kadok.  aku tak makan benda alah tu.  MIL had nasi dagang ikan & KD fruit punch.  boy had nasi dagang ayam & earl grey tea ~ mat saleh rupanya mamat ni!  qila had nasi kerabu ayam & cincau.  dina had white rice with ayam goreng kunyit, udang berempah & sirap selasih.  i had nasi dagang ayam & mango juice.

 ayam goreng kunyit


mr. hubby tak order any main dish.  dia dah kenyang makan mee goreng semangkuk besar sebelum datang sini tadi.  tapi dia makan lah sikit-sikit dari makanan kitaorang.  hmm... betul ke dah kenyang..?  ^_^ 

udang berempah

for desserts, we ordered pulut mangga, pulut durian dan lompat tikam.  dina yang beria-ia nak order lompat tikam tu.  ntah bila masa dia pandai makan benda alah tu.  acik musykil ni ha..!

lompat tikam

sebelum keluar rumah, cincin elok je boleh muat.  bila dah balik, susah pulak nak tanggalkan.  omg???


2 comments:

  1. semua semua tu......yang last sekali tatahan nengok tuuuu

    ReplyDelete
  2. K.Jie,
    terima kasih sbb sudi singgah.
    oh, penggemar lompat tikam jugak ya? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...