Tuesday, May 10, 2011

lunch + gift

masa kitaorang celebrate secretaries’ day kat shangri-la hari tu, ntah macam mana tercetus idea nak buat exchange of gifts among us.  balik dari lunch hari tu, memasing terus je berkobar-kobar planning, especially haslina ^_^  after planning for almost 3 weeks, we finally held it yesterday.

all the secretaries in 24th floor joined the luncheon.  but this time we invited k. zai and azlinah sekali.  masa lunch kat shangri-la hari tu depa tak join sebab takde sponsor.  he..he..  i’m sorry!



kitorang pilih tempat yang dekat je dengan office.  mostly agreed nak buat kat Domino’s Pizza.  so tengahari semalam about 12.30 p.m, batch-by-batch bergerak ke The Weld.  kitaorang tak boleh lah nak pergi sekali segerombolan.  nanti orang office nampak pulak kitaorang keluar awal.  work smart ok?  ;)

14 orang semuanya, memanglah gamat.  we ordered pizza, breadstix, chicken crunchies, chocolate lava & onion ring.  lepas makan, acara yang paling ditunggu-tunggu ~ gift exchange!



each of the gift has been numbered to avoid kitaorang daripada mendapat hadiah sendiri.  sebenarnya, aku tak kisah pun  ^_^  we agreed to prepare a gift between RM10-RM15 je.  tak boleh mahal-mahal, budget burst!  besar atau kecil, tak kisah.  yang penting, within the budget.


acara paling best bila time bukak hadiah.  macam-macam ada!  barang yang biasa dijadikan present macam mug, frame gambar dan vase tentulah ada.  barang yang aku sendiri tak terfikir nak dijadikan hadiah pun ada jugak such as USB dan spek hitam.



aku dapat grand prize.  takde makna nye!  packaging nya je yang besar.  apa dia?  sepasang kusyen sofa, nampak tak?  they're from ida.  thank you dear!  and the gift that i prepared which was red Victoria's Secret purse, ida pulak yang dapat.  punya lah happy sakan budak tu.



the whole event was really fun and enjoyable.  kenyang pun kenyang.  dapat hadiah lagi.  tapi kali ni tak bergossip macam biasa, tak cukup time.  hu..hu..!



anyway, i would like to take this opportunity to thank everyone for participating.  also, thank you for being generous on those gifts.  not forgetting, thank you a bunch to the ad-hoc committee ~ lina, kai shin & nadia, for your time & effort and making it a success.

for next event, dengar kata nak buat potluck.  jadi ke?


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...