Sunday, April 17, 2011

12 days overdue

baru semalam mr. hubby ada kesempatan nak celebrate birthday aku.  sebenarnya baru ada budget.  he..he.. takpe, aku faham.  so macam biasa birthday girl kena pilih nak pergi lunch atau dinner beserta venue nya sekali.  so aku pun pilih lunch dan untuk venue, thai food of course.  but this time at Sri Ayutthaya Wangsa Maju.

a statue opposite the entrance

masa sampai kat situ, hujan renyai-renyai.  lepas parking, datang seorang waiter berpakaian traditional thai jemput kitaorang dengan payung.  "sawadeeka..", katanya sambil tersenyum.  hi. hi..  sukanya kitaorang, macam VIP rasanya.

tengah lapar giler masa tu.  so kitaorang ~ aku & dina telah pun order makanan dengan tak hingat.  nampak semua dalam menu menyelerakan.  after waiting for a while, waiter pun datang bawak makanan.  lepas satu, datang satu lagi.  datang lagi, dan lagi, dan lagi.  e'eehh, baru lah tersedar yang kitaorang telah mengorder lauk-pauk dengan agak banyak.  padahal, yang nak makannya tiga orang je.  so layan je lah gambar-gambar kat bawah ni ya.

deep fried fish cake

kerabu mangga

seafood tomyam

fried squid with hot basil leaves

blackpepper beef

sizzling honeyed prawn

taufu stuffed with crab meat

pandan chicken

for me, makanannya sedap-sedap belaka.  no wonder lah the restaurant's tagline is "authentic thai cuisine beyond the ordinary".  yes, it's true.  furthermore, the portion is quite generous.  so for rating, aku bagi 8/10 for food & service.  recommended!  tapi kalau orang lain rasa tak sedap, ada aku kisah?  hu..hu...!

tengah fikir berapa damages yang kena hi..hi...

selesai makan, semua dah tersandar.  zip kat pinggang pun dah ketat ^_^  dah macam ular sawa pun ya jugak.  hu..hu..  kenyang giler.  siap tapau balance yang tak habis.  kenyang sampai ke malam nyah!  yobo, goma uoyo.  saranghe!

oklah, nak bersiap dah ni.  nak pergi pavillion cari present yang overdue pulak *wink...wink*


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...