Saturday, April 9, 2011

Lisa Surihani / Legenda Budak Setan / Ahadiat Akasyah

tahniah buat Lisa Surihani sebab menang pelakon filem wanita popular last week.  aku takde lah minat kat dia, tapi suka tengok muka dia yang comel tu je.  rasa-rasanya, dia menang sebab filem yang fofular tahun lepas tu ~ Lagenda Budak Setan.

sebut pasal Lagenda Budak Setan, aku ada tengok masa filem tu ditayangkan kat astro prima.  pada pendapat aku sendiri, film ni biasa-biasa aje.  takde lah gah macam promosi di media.  kenapa ya?  sebab pelakon-pelakonnya kah?  but for me, those 3 main actors i.e. Farid Kamil, Lisa Surihani & Que Haidar delivered very well.  tak kisah lah kan, Lisa Surihani pun dah menang best actress tahun lepas untuk filem tu.

Photo courtesy of Filem Wayang Baru

saje nak share.  sharing is caring kan?  hu..hu...  in my honest opinion, penceritaan filem tu agak kurengg sikit lah, sedikit hambar.  rasanya macam tak sampai ke hati.  he..he.. cam baguzzz je aku.  aku tau memang susah nak adapt novel to layar perak.  tak banyak film yang berjaya pun.  tapi rasanya kalau kena sentuhan dari K***r B****A sebagai pengarah, rasa-rasanya boleh menjadi kot.  ssyyy... silap-silap, boleh kena saman ni.

anyway, memang ada kenangan bila sebut tentang penulis novel ni, Ahadiat Akasyah.  aku ingat lagi peristiwa masa sekolah menengah.  masa tu berlangsung pesta buku selama seminggu kat dewan MPS.  mps ni seberang jalan je dari convent, tapi kena melalui satu padang yang besar untuk sampai ke dewannya.

Photo courtesy of Utusan Online

disebabkan minat sangat dengan novel-novel beliau ~ novelnya ke, atau novelistnya... hi..hi...  aku dengan geng almost every day dalam masa seminggu tu, pergi ke mps lepas habis sekolah.  bukan nak beli buku pun, saja je cuci mata ^_^  selain mintak autograph, nak bergambar dengan beliau.  bila ingat balik, memang kelakar lah.

zaman dulu-dulu, novel lah obsession kitaorang.  takde nak men'tenet' macam sekarang ni..!

2 comments:

  1. salam kenal

    dari blog kak yan

    lisa ni bagus juga lakonannya
    dan tak make up tebal mcm yg lain


    ati di sini
    ^______^

    ReplyDelete
  2. Hi Ati!
    salam kenal.

    betul tu. lagipun, nampak Lisa ni ok dari kebanyakan aktres. yg penting, takde kontroversi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...