Saturday, April 30, 2011

Ain Maisarah

hari sabtu memang best.  tambah-tambah lagi hari isnin public holiday.  pergghhh!  syok giler.  hari ni mr. hubby participates in a paintball tournament organized by his employer.  he left the house before 8.00 a.m.  aku dan dina tak ikut.  sapa nak ikut masuk hutan kan?  i'm sorry!

meanwhile, Pesta Buku Antarabangsa sedang berlangsung selama 2 hari.  dina nak sangat pergi sebab nak beli novel baru.  sambil beli novel, dia nak jumpa penulis novel remaja popular, Ain Maisarah.  after dapat greenlight, so kitaorang berdua je yang pergi tadi.


we left the house at 9.30 a.m.  sampai PWTC, nampak tak ramai lagi pengunjung sebab kitaorang sampai awal pagi.  so kitaorang terus cari Kedai Pink Ain Maisarah.  dari jauh dah nampak booth dia dikerumuni ramai orang, especially teenagers.  cuma this time kurang sikit dari tahun lepas, mungkin masih awal lagi kot.


dina chose a set which comprises 4 novels, 3 mini novels, 4 postcards, 2 original manuscripts (not publish yet), a notebook and an exercise book.  then she had to queue to get Ain Maisara's signature.  sebenarnya, dah pernah dapat signature ain maisarah masa pesta buku tahun lepas.  saje je nak pijak carpet pink  berharga $400 yang husband ain maisarah bangga sangat tu  ^_^

dah dapat signature kitaorang terus balik.  sampai rumah was about 11.15 a.m.  tak pernah kitaorang keluar & balik secepat ni.  efficient!  mr. hubby pulak sampai rumah 45 minutes ago.  kesian, keletihan selepas berjuang...!

terjumpa Roziah Rejab kat pesta buku tadi after almost 21 years!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...