Sunday, January 23, 2011

santai bersama keluarga

panasnya!  dah 2 hari berada di tempat sejuk, rasa tak tahan pulak bila kena matahari yang terik bila sampai kat sini.  he..he..  ayat poyo je.  sebenarnya, kitaorang baru je balik dari Genting.  company tempat mr. hubby bekerja ada organized family day kat Awana Genting Highlands Golf & Country Resort.


about 11.00 a.m. semalam kitaorang bertolak ke sana .  each family were given goodies which comprised of green t-shirts, entrance tickets for theme park, tickets for cable car, and snack coupons.  dalam perjalanan kami singgah di Strawberry Farm.  teruja gak masa petik strawberry tu.  adalah dalam 15 biji yang kitaorang dah petik.  masa nak bayar,  "RM15.90", kata cashier tu.  ha.. ambik kau.  baik beli kat tesco je macam tu hi..hi..!  by the way, kat situ kitaorang redeem coupons for strawberry dip, aiskrim & jus strawberry.

siapa petik, dia bayar.  he..he..

then naik cable car to Resort World Genting.  rasa gayat giler masa naik cable car.  pucat gigi!  seingat aku, last sekali aku naik cable car masa form 3.  time tu cuti sekolah, aku lepak rumah makmok kat singapore.  atuk bawak kitaorang naik cable car nak ke Pulau Sentosa.  err.. sorry, selingan jap.  anyway, time balik dari tu takdelah gayat sangat macam masa nak pergi.  kurang sikit lah perasaan takut tu.

sorry, gambar tak clear.  camera cap ayam je.

kitaorang masuk to both indoor and outdoor theme parks.  kat outdoor theme park, kitaorang sempat cuba Pirate Train dan Monorail je.  manakala indoor theme park pulak kitaorang masuk ke SnowWorld.  kitaorang tak spent so much time kat sana sebab malam tu nanti ada acara kat padang Awana.  takut tak sempat pulak.

one of the attractions

just to let you know that cuaca kat sana sangat sejuk.  semakin petang, semakin berkabus.  apa pendapat aku tentang resort world genting?  pada pendapat aku, both theme parks tu sedang-sedang aje.  so sesapa yang belum pernah pergi lagi ke mana-mana theme park sebelum ni, boleh lah datang ke kota keriangan ni.  budak-budak pasti suka.

"it's only words, and words are all i have, to take your heart away..." ~ Words by Boyzone

about 5.30 pm, kitaorang turun via cable car and proceed to Awana Resort for check-in.  pukul 8 ada dinner for the staff.  selain tu, ada aktiviti bersama keluarga, cabutan bertuah dan sesi karaoke.  banyak makanan lazat yang disediakan.  tak tau mana satu nak pilih.  dinner habis about 10.30 pm.  before time tu dah tak larat nak makan lagi dah, dah kekenyangan.  terima kasih CIMA.

note:  terserempak Ben Ashaari dalam lif kat Awana Resort.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...