Sunday, January 16, 2011

is your zodiac still the same?

some of you may have known.  aku je yang selalu ketinggalan.  i just read about it today in Yahoo! Lifestyle that our zodiac could belong to a different star sign.  shock?  me too! 

essentially, zodiac kita ni berdasarkan kedudukan matahari pada hari kita dilahirkan.  menurut ahli-ahli falak di Minnesota Planetarium Society, dalam masa 3,000 tahun yang lepas, bumi telah beralih di atas paksinya.  itu lah sebabnya terjadi perubahan kepada 12 astrological stars ni.


menurut mereka lagi, pada masa tamadun Babylon dulu, memang dah ada 13 astrological signs.  tetapi walaupun ada issue besar regarding this, the astrology just ignored it and opted for 12 instead.  now dah jadi 13 semula.  let's see under which zodiac star you are fall into.  alamak!   aku dah masuk Pisces lah!

Capricorn: Jan. 20-Feb. 16
Aquarius: Feb. 16-March 11
Pisces: March 11-April 18
Aries: April 18-May 13
Taurus: May 13-June 21
Gemini: June 21-July 20
Cancer: July 20-Aug. 10
Leo: Aug. 10-Sept. 16
Virgo: Sept. 16-Oct. 30
Libra: Oct. 30-Nov. 23
Scorpio: Nov. 23-29
Ophiuchus: Nov. 29-Dec. 17
Sagittarius: Dec. 17-Jan. 20



aku percaya pada qada' dan qadar Allah.


2 comments:

  1. kadang-kadang kan aku ni pelik ngan zodiak aku..aku lahir 21 june..sekejap gemini sekejap taurus..mane satu yng betol ni? haiyya

    ReplyDelete
  2. keryoki,
    mana2 zodiac pun tak kisah lah kan. we're still the same person, aren't we? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...