Wednesday, December 29, 2010

cuti-cuti malaysia - part III

eh bukan setakat part II je ke?  kenapa ada part III pulak ni?  he..he..  saje je bikin gempak.  sebenarnya entry ni sepatutnya bertajuk 'pulang ke kuala lumpur dari johor bahru selepas tamat cuti-cuti malaysia'.  tapi punyalah panjang!  so bila dipendekkan, itu lah hasilnya.  hu...hu...!

semalam bertolak dari jb was about 12.30 p.m.  perut kekenyangan masa tu sebab breakfast lambat, around 10.00 a.m.  mana tak lambat, tak boleh nak bangun after spending 8 hours in USS the day before.  since still kenyang, kitaorang fikir lunch lambat sikit pun takpe lah.  so we plan nak singgah Kluang.  kenapa kluang?


kitaorang memang dah lama plan nak singgah stesen keretapi Kluang.  a few times jugaklah planning tapi tak pernah nya jadi.  main point nak ke situ ialah sebab nak makan kat restoran Kluang Station yang original.  masa kitaorang on the way to jb hari tu pun ada plan jugak.  tapi tak jadi sebab dah kenyang makan kat secret recipe.

at last, sampai jugak kitaorang kat kluang.  sampai di situ lebih kurang 2.10 p.m. tapi nampak restoran tu tutup.  frust betul bila datang dari jauh tapi tak menjadi seperti yang dirancangkan.  so my hubby pergi tanya kat parking guy.  dia bagitau 2.30 p.m restoran tu akan dibuka.  alhamdulillah, ada rezeki kami.


i would say the menu kat situ very basic.  selain drinks, makanan cuma ada roti & bun bakar, nasi lemak, mee hoon & mee goreng yang telah siap dibungkus serta kuih karipap & pulut bakar.  takde laksa johor, nasi goreng, chicken chop, & etc., etc. seperti yang biasa kita nampak dalam menu kat restoran kluang station kat kl ni.

apa-apa pun, it was sufficient enough.  memang kenyang lah.  mana tak kenyang ~ hubby:  1 nasi lemak, 1 mee hoon, 1 kopi & 1 kopi O.  dina ~ 2 nasi lemak & 2 teh-o ais.  aku ~ 1 nasi lemak & 1 kopi ais.  he..he.. tak kenyang gak tak tau lah kan.

berapa jam perjalanan menaiki keretapi dari kl sampai kluang?  sempat tak kalau nak datang breakfast masa weekend?

4 comments:

  1. tak singgah ke Kulaifornia ke kak.....

    ReplyDelete
  2. Rozi,
    masa ke JB hari tu ingat nak singgah. tapi en. azahari dah terlebih dahulu singgah Muar jumpa member, so tak done lah. maybe next time ya.

    ReplyDelete
  3. ye la kak Julie.... kita pun lama sangat tak jumpa. Kalau ada umur, nanti kita jumpa gak.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...