Wednesday, December 29, 2010

cuti-cuti malaysia - part II

on the third day, pagi-pagi lagi dah keluar menuju ke Universal Studio Singapore.  sampai sana... fuyoo!  ramainya umat.  ingatkan hari biasa tak ramai compare to weekend.  takde makna nye!  berpusu-pusu kat entrance gate tu with people of different races and citizens.  elok je kitaorang dah masuk, tengok balik kat gate tu, sekejapan je dah clear.  cuma tinggal beberapa kerat je kat situ.  hampeh!

merpati dua sejoli  he..he..

to those yang belum tahu, the theme park is divided to 7 sections: Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away & Madagascar.  details tentang apa yang terdapat kat semua sections tu korang boleh google kat internet lah ya.

'Welcome to Hollywood.  Population:  Glamorous'

my favourite sections are Hollywood & New York.  i don't know why, maybe because of the setting yang menggambarkan both sections pada zaman 50'an dulu kot.  tapi tak sempat nak bergambar dengan 'Marilyn Monroe'.  panjang sangat queue nya.  bila datang situ balik, 'dia' pulak tak muncul.

berangan berada di New York

takde apa yang menarik minat aku kat Sci-Fi Cityaku ni memang tak advance ok.  tapi sempat lah cuba attraction Acceleratorberpusing-pusing, fening kepala aku!  by the way, aku tak tau lah 2 orang gadis dalam gambar kat bawah ni mewakili cerita apa.  kitaorang belasah je ambik gambar dengan diaorang since tak dapat bergambar dengan marilyn monroe.  sesapa yang tau, dialu-alukan bagitau ya :)

apasal hubby close sangat dengan budak sebelah ni?  ;(

Ancient Egypt pun ok tapi kitaorang tak cuba apa-apa attraction pun.  teringin jugak, tapi queue punya lah panjang, terus cancel.  kat situ kitaorang cuma singgah lunch kat Oasis Spice Cafe.  apa-apa pun, dapat ambik gambar dengan gadis egypt ni pun dah cukup baik.  muka punya lah serius, tak senyum langsung.  she was really into her character.  ada aku kisah?

muka minah egypt ni garang betul..!

aku tak banyak ambik gambar kat The Lost World dan Madagascar.  budak-budak pasti suka, tapi aku tak.  mungkin sebab aku kurang berminat dengan haiwan purba dan binatang kot.  tak main apa-apa attractions pun kat the lost world sebab queue terlalu panjang, cuma sempat naik King Julien's Beach Party-Go-Round di madagascar.


Far Far Away khusus kepada peminat Shrek.  so jangan ketinggalan mencuba semua attractions yang ada kat sini.  selepas dah mencuba a few attractions, we felt that the Shrek 4-D Adventure is the best.  kalau nak cuba junior roller coaster, bolehlah menaiki Enchanted Airwaysuwaa...!!!  rasa nak menangis masa sedang menaiki benda alah ni.


in conclusion, in my opinion, the theme park is really entertaining.  children will love it.  one day should be enough to explore the park.  tapi agak ralat sebab tak sempat nak singgah ke stores yang berada di luar USS sebab banyak masa dihabiskan di dalam.  cuma sempat singgah di Hershey's dan Victoria's Secret je. 

since tak dapat main banyak attractions, rasa macam nak pergi lagi.  ada sapa-sapa nak join?

4 comments:

  1. da alme teringin nak pegi tapi selalu tak jadi..huhu
    nice vacation la sys :)

    ReplyDelete
  2. Sis aLya,
    you should go & try most of the attractions (if not all). very the best!

    ReplyDelete
  3. camner org KL dah sampai USS.... aku belum sampai2 lagi nie....

    ReplyDelete
  4. Rozi,
    Kulai & Singapore tu tak jauh mana nya. mesti boleh sampai punya lah!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...