Saturday, September 25, 2010

Yokoso!

"Yokoso" = Welcome

tak serik-seik anak orang kaya ni kan?  US socialite, Paris Hilton left Japan for the US on Tuesday after being denied entry over a conviction for cocaine possession in a Las Vegas court this week.  Immigration officials in Japan, a country with a zero-tolerance policy to illegal drugs, had questioned her for hours after her arrival on Tuesday. ~ The Sun, 23 September 2010.  dah tu, kena overnight kat hotel dalam airport tu je sebab dia tak dibenarkan menginap kat Hilton hotel yang cuma 5km dari Narita airport.  ada aku kisah?

Photo courtesy from Celebrity News

Tokyo was the first stop on Hilton's planned Asia tour, during which she planned to visit Kuala Lumpur, and then to open a new retail store in Jakarta.  imigresen kita dah issue visa for her trip here since dia nak launch new perfume & jugak koleksi handbag untuk musim luruh/sejuk 2010 kat pavilion semalam.  dah jadi macam ni, terus cancel semua trip, langsung tak pergi mana-mana.  ada aku kisah?

Photo courtesy from AmazingLanta.com

cak, cak, cak, cak, cak!  biarkan dia tak boleh masuk jepun.  ada aku kisah?  yang penting, Malaysia boleh!  AirAsia X will launch its KL-Tokyo route in December.  The airline will commence direct services to Tokyo's Haneda Airport on Dec 9 with three flights a week. ~ The Malay Mail, 22 September 2010.  hem..hem...  my hubby's birthday tu.  ada chance lah nak pergi jepun dengan tambang murah.  kalau naik MAS, omak ai, mahal!  sama harga macam pergi Europe.

so, ada sesapa nak buat rombongan cik kiah tak?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...