Monday, September 13, 2010

siapa Beto Kusyairy?

aku tak pernah tau nama tu.  dengar pun tak pernah.  itulah first time.  atau mungkin aku yang ketinggalan?  memang pun.  bila aku search google, banyak dah entry kat blog-blog dibuat mengenai dia.  memang aku tertinggal bas lah.

since i started following Geng Surau kat astro Oasis masa bulan puasa hari tu, baru lah aku tahu.  during the first few episodes aku buat tak kisah je.  tapi tertanya-tanya jugak sapa mamat ni.  even my hubby pun tanya.  tak pernah tengok kat tv pun ~ sebenarnya aku yang jarang tengok tv..he..he..


itulah dia Beto Kusyairy, atau nama sebenar nya Nurkusyairy Zakuan bin Osman.  apa yang menyebabkan aku buat entry pasal dia ni becoz' in my own opinion, he can act, really.  even my hubby said so.  sangat natural & bersahajathat's the quality i like in an actor.  google punya google, rupa-rupanya dia dah berlakon dalam banyak drama and a few films.  aku je yang tak tahu.


now i'm looking forward to all his works, tak kira lah drama, film or theatre.  kalau boleh, nak tengok drama-drama dia yang pernah bersiaran kat tv, especially astro.  astro kan suka buat rancangan ulang tayang.  selain berlakon, dia ni pun stuntman jugak.  dia pernah buat stunt for Cicakman & Bilut.

by the way, otak aku dah imprint rupa dia pakai kopiah macam dalam geng surau tu, so nak cari lah gambar dia berkopiah for this entry.  aku suka tengok dia pakai kopiah, nampak suci je..he..he..,  tapi tak jumpa.  gambar bersongkok ni lah yang paling hampir dengan kopiah.  boleh lah tu.  since aku dah minat, my hubby siap request nak jadi friend dia dalam FB.  fortunately he accepted.  thanks Bro!



walaupun dia tak kenal aku, i would like to wish him all the best in his career.  may he live happily ever after with Ms Tisha ~ wah!  dah macam cerita Cinderella lah pulak.. he..he...  and stay grounded.  way to go, boy!

aku missed first & last episode of geng surau.  hampeh!

19 comments:

  1. Definitely agree about Beto Kusyairi really can act! Definitely fell in love with him after Kashaf Imani (lagiiii la ketinggalan...)

    ReplyDelete
  2. kyairulniza,
    very true, he can really act. now, i'm head over heels with Kashaf! :)

    ReplyDelete
  3. Yes... i'm agreed too about he can act.
    betol mcm yg korang kata... skang nih byk drama or telemovie yg i xkn lepaskan kalo Beto yg berlakon. last week i tgk citer URI channel 953. respect giler la dia berlakon. And i think he's a MACHOman... heheheheee...

    ReplyDelete
  4. mohd,
    very true. but i think he's CHARMING lah hu..hu...!

    ReplyDelete
  5. mencari about beto,terjumpa entri u,saya pun jatuh cinta pandang 1st melihat lakonan dia at geng surau,begitu bersahaja,bagi saya dia de really best actor drp. best actor yg dah dpt. anugerah tut.mengharap agar dapat tengok beto di tv menerima anugerah suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  6. Kak MyZa,
    let us pray for his success. :)

    ReplyDelete
  7. gila la wei..mula2 aku tgk dier d juvana...mcam biasa j..lps tuh aku tgk cara dier berlakon ...perrghhhh....walllak!!!

    ReplyDelete
  8. Hai... Suka jugak beto ni. Raya ni ada cite beto dgn sh amani. Lagi sekali diorg di 'couple' kan. Cite SESUNGGUHNYA. Tengok sampai nangis2 sbb beto ni menangis. Halamak...jatuh cinta betul la.

    ReplyDelete
  9. A.L.L.me,
    let's hope Beto akan terus memberikan persembahan yang terbaekk!

    ReplyDelete
  10. mooniebob,
    aisayman! i missed that show lah. tapi 2x tengok Warkah Terakhir: Rosli Dhoby, 2x jugak menangis :)

    ReplyDelete
  11. Tak yah risau la. Astro kan main ulang2. Kat prima rasanya. Tgk tau. Kalau citer rosli dhobi, plg sedih part sarapan pagi sblm dia bunuh omputih tu. Sayu giler.

    ReplyDelete
  12. mooniebob,
    ya betul, sedang tunggu bila on air lagi. lagi satu part paling sedih masa mak Rosli Dhoby dtg melawat dia kat penjara kan? berjujuran air mata! lol!

    ReplyDelete
  13. skrg ni beto kusyairi berlakon cite apa dgn nabila huda tu..

    ReplyDelete
  14. memang best giler beto. mula tengok Beto citer jujur aku dayus. sebelum citer adik ipar xcited citer tntang beto. bila citer on je tertanya2 sape mamat ni tak pernah tengok. tapi bila tengok dia berlakon memang tak boleh deny bakat yang ada pada diri dia. walau dalam citer tu dia banyak adegan tanpa dialog tapi tu la kekuatan beto kusyairy. selepas tu apa lagi cari la citer2 lakonan dia yang lain cam jangan ambil padang kami, aku dia dan tong sampah bukan apa tak puas nak tengok beto he he

    ReplyDelete
  15. semua cite yg dia blakon best kot..ihi..tp aritu missed nk tgk URI..tertido..hampeh punya kak limah..patotnya tayang cite URI tu dulu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suspek Utama,
      takpe, nanti mesti ada ulangan tu. by the way, dah tengok Istanbul Aku Datang? best tau! ^_^

      Delete
  16. cerita bayangan rindu takde ulangan ke dan takde ke link nak tgk..xde astro citra...please..nak tgk....mcmne ye....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...