Saturday, May 1, 2010

Selamat Hari Pekerja

cuti hari pekerja tahun ni takde makna nyer... otomatis!  sebabnya hari sabtu memang kitaorang tak kerja.  sesapa yang hari sabtu adalah hari bekerja, kira berbaloi jugak lah.  whatever holiday that falls on saturday, memang tak syok.  hari lain, mesti mari!

Photo courtesy from www.thedailygreen.com

most of the time kat office memang busy, especially kalau ada mgt meeting followed by another mgt meeting.  memang tak memang tangan.  lepas boss masuk meeting room baru boleh bernafas.  ada masa tak sempat ambik breakfast, skip terus lunch.  waima nak pergi toilet pun tak done!  sigh...!  hari isnin paling boring ~ manic monday, meanwhile friday adalah hari yang paling ditunggu-tunggu.  t.g.i.f!

Photo courtesy from www.mrr2.com

tapi kalau cuti pun, bukannya boleh lepak sesaja.  duduk rumah lagi banyak kerja.  mengemas; menyapu; memasak; basuh, sidai, angkat & lipat baju; ironing, etc; etc.  the list never ends.  at this very moment, there are still clothes in the washing machine, dishes to wash, clothes to fold & iron, etc.  give me a break, will you?

Photo courtesy from www.apartmenttherapy.com

so aktiviti yang paling relief pada aku is what i'm doing right now.  keluarkan apa yang berserabut dalam kepala.  tuliskan apa yang tersirat dalam minda.  papa & dina sedang tengok AF.  malas nak layan, except when Adira & Ain perform.


supposedly all the house chores have to be finished by today.  esok ada wedding invitation, after that nak visit pakcik din kat puchong, so i don't think i'll be able to finish all the chores tomorrow.  tak gheti-gheti, dah namanya 'hari pekerja', memang kena kerja lah.  tak tidur lah aku malam ni.

wa cakap lu, takde makna nyer cuti hari pekerja..!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...