Thursday, May 13, 2010

13 May

what come instantly to your mind when you see the title?  the racial riots right?  "On 13 May 1969, racial riots broke out in Kuala Lumpur, officially leaving 196 dead, leading to a state of national emergency and suspension of Parliment." ~ The Sun, 11 May 2010.  let's pray that 13 May does not ever happen again.

Photo courtesy of www.chinaodysseytours.com

for me, it's more than that.  13 May adalah tarikh lahir arwah mak.  tarikh birthday yang dikongsi bersama dengan Kak Teh & Abang Meor.  arwah memang tak celebrate birthday.  kalau nak meraikan pun, setakat beli kek dan makan among kitaorang 5 beranak je.  agak-agak kalau nak more happening, ajak kak teh & abang meor dengan family masing-masing datang ke rumah makan-makan.  kira celebrate sama-sama lah gitu.


i still remember, 2 days before arwah's last birthday, my hubby ada beli kek, konon-konon nak raikan masa weekend nanti.  then arwah voluntarily order roti jala dari nokmak.  arwah suruh jemput family sebelah my hubby datang meraikan sekali.  kitaorang pun macam surprised gak because it was not like her.  kalau majlis doa selamat,  mesti arwah tak tolak punya.

Photo courtesy of www.rvtravel.com

so on saturday that weekend, rumah aku meriah lah jugak walaupun majlis kecil je.  keluarga sebelah suami datang, walaupun bukan semua.  arwah happy betul dan semua orang pun ceria.  aku rasa itu lah majlis hari jadi arwah yang paling meriah sekali.  sadly enough, she left us 2 months after the ceremony.

little did i know that she 'knew' she was leaving...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...