Sunday, April 18, 2010

l.e.p.a.k

biasanya hari sabtu kitaorang berkumpul kat rumah mertua kat Sri Melaka.  bukanlah every week pun, but usually saturday lah.  lepak2 tengok tv, makan2, gossip2 ~ aktiviti wajib he..he..he.. & catch things up.  kalau agak lama tak jumpa, lagi banyak lah cerita.

minggu ni, leez & azrul planned nak pergi cheras hari sabtu.  kitaorang memang ada plan jugak, but we plan to go on sunday instead.  my mother-in-law ada doctor's appointment on saturday, that's why my hubby nak pergi sana hari minggu.  since that's the case, leez kata nak lepak kat rumah kitaorang je.  at the end, venue lepak minggu ni bertukar kat rumah kitaorang.

Nelly & Dina

dapur dah 2 minggu tak berasap.  the reason being both induction & multi-cooker jahanam.  timing baik punya..!  nasib baik diaorang bawak potluck.  leez bawak nasi goreng & kuetiaw goreng.  ibu mertua pulak bawak porridge, ikan bilis goreng, sambal belacan & buah plum.  about 8 pm, boy & qila sampai.  diaorang bawak kuih cakoi & cakoi berinti.  then ingatkan nak pergi beli nasi lemak buat tambahan, tapi kedai mami tutup pulak.  so my hubby beli satay je.  nasib baik sedap.  kalau tak, ralat jugak.


memang meriah lah.  best!  rumah aku dah lama tak havoc macam tu.  agaknya satu menara ni pun boleh dengar.  last sekali berkumpul kat rumah kitaorang masa buat buka puasa tahun lepas.  lepas tu hampeh.  masa raya pun takde buat open house sebab penat masa organize buka puasa tu masih aku terasa :) 


Note:  uolsss, terima kasih sebab sudi datang.  kepada sesapa yang tolong basuh pinggan tu :), terima kasih banyak-banyak.  jangan serik ya!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...