Saturday, April 24, 2010

Facebook? nay...!

"Join Facebook tak?"  kalau ada afundi untuk soalan paling popular zaman ni, ini lah dia.  i started to hear about FB since last year.  mende ni dah lama dah kot, aku je yang lambat ambik tau.  aku terjumpa Kak Nurul, senior masa kat J.O.  aku cakap tak join.  then aku jumpa cousin aku Khairiah masa Ajoy kahwin.  dia tanya soalan sama, aku jawap yang sama gak lah. 


Mastura, member kat SMC Seremban ada invite aku jadi friend FB dia.  my sister-in law - Yeen; her 10-year old son - Hakeem; dina's classmates - Zainina; my future biras - qila; dan yang terlatest sekali yang aku tau in the family, my biras - Aida (patut lah dah jarang update blog.  blog kamu dah bersawang wei!  he..he..he..) semuanya dah join FB.   hatta kawan opis yang takde pc kat rumah pun dah join FB.  padahal kat office websites like facebook, blogger, twitter dan yang sama waktu dengannya ni kena blocked.  terror kan?

Photo courtesy of www.homeschoolent.com

ada aku kisah???  should i join the crowd?  should i follow the trend?  at this moment, belum nak join lah kot.  tak sampai seru lagi.  tak tau lah in future.  if i'm not mistaken, FB ni more to chatting kan, tapi ada additional features whereby you can share photos, play games, look for long lost friends ~ kalau jumpa la, or find new friends :).  correct me if i'm wrong.  any additional features, anyone?

Photo courtesy of www.guy-sports.com

well, actually it is more to personal preferences.  ikut suka uolsss lah kan.  no hal!  but for me, kalau nak 'chat', pick up the phone & chat the traditional way.  if you feel like typing, you can e-mail.  tapi kalau kredit dah nyawa-nyawa ikan tu, texting is the best.  suit yourself.  asal bahagia!


got to go.  ada dinner with Abu Bakar's clan at PakLi Kopitiam.  see you there! 

4 comments:

  1. bila lagi mau buka muka buku???
    hehehe...
    ;P

    ReplyDelete
  2. not at the moment. takut kalau addicted tahap gaban to FB, nanti blog i bersawang. hukuman yang terlalu sadis utk sebuah blog. ahaksss!

    ReplyDelete
  3. uik.. mcm perli saya je!
    wawawawawaaaa~

    :P

    ReplyDelete
  4. banyak makan cili jeruk ke? hua! hua! hua!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...