Monday, May 2, 2016

Chili's with buddies

kat office, buddies aku adalah Maliz & Ziah.  dua ni lah di antara kawan baik sejak aku join bank.  sebelum ni, ada lagi dua orang.  tapi sorang dah blah dari bank.  yang sorang lagi dah transfer department lain di building yang lain.


2 minggu lepas aku ada suggest kat Maliz & Ziah nak buat lunch sempena Secretaries' Week.  kesian kan?  celebrate sendiri-sendiri je.  nak tunggu boss atau bank celebrate untuk kita, tak tau lah bila.  anyway, kitaorang ajak 2 orang lagi geng yang tadi tu sebab dah lama tak jumpa.  surprisingly, semua setuju untuk join.  yayyy!!!


tiba hari yang dijanjikan, Azwa cannot make it because her aunty passed away.  innalillahhi wainna ilaihi roji'un.  salam takziah untuk Azwa.  syukur Anna dapat join, so it's going to be 4 of us only.  we met after Zohor last Wednesday at Chili's, KLCC.  memasing ambik cuti half-day, so tak payah nak balik office lepas tu.  bolehlah borak dan lepak sampai lebam.


masa order food, memasing sedang kebulur sebab belum lunch.  aku dengan Maliz siap tak ambik breakfast pagi tu, makan yang ringan-ringan je.  maklumlah, memang dah plan nak melantak hari tu.  hehe...


bila tengok gambar dalam menu, semua benda nak order.  ya lah, memasing tengah starving kan.  tengok plain water pun nampak sodap.  huhu!  since kat Chili's tu portionnya besar, kitaorang fikir elok share je lah daripada ambik main course sorang satu.  rugi kalau tak habis.  read:  mode berjimat-cermat  (^_^)


we ended up ordering 2 appetizers ~ Triple Dipper and Classic Nachos.  also, 2 main courses ~ Prawn Scampi Pasta and Fajita Trio.  for desserts, we ordered the classic Molten Chocolate Cake.  yummy...!


sambil makan, sambil borak.  sambil borak, sambil ambik gambar.  adalah dalam dua jam kitaorang lepak kat situ.  dah lepas time lunch kan, restoran tu pun tak busy, makin menjadi-jadi lah kitaorang.  bila time nak blah dari situ pun tak abis-abis borak lagi.  walaupun cuma berempat, tetap havoc!

apa-apa pun, it was a fun afternoon.  good food, good company.  kengkawan, thank you for your time.  we should do this more often you know *_*

moga persahabatan kekal hingga ke jannah, in shaa Allah.  Aamiin.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...