Friday, March 25, 2016

another March baby

last week, we got an invitation from sil on her daughter’s birthday party.  Qiesya’s birthday was actually on 14th March, which was on a week day.


Qiesya Qaisara

so the earliest and best date would be the coming weekend, which was last saturday.  it was kind of a belated birthday celebration, but better late than never, right?




mil took a ride from us and we reached sil's house at about 3:00 p.m.  no other invitees were there yet.  mil nak pergi cepat sebab nak goreng cucur.  siap bawak minyak untuk menggoreng lagi.  aduyaiii.  hehe…


dressed as a princess

about 3:45 p.m. guests started coming in.  mostly yang datang family members dan close friends je.  antara menu yang dihidangkan ialah spaghetti Bolognese, roti jala, cucur bawang, sambal tumis ikan bilis, pengat durian, curry puff & cheese tart.



aku takde ambik gambar makanan.  setakat meja dengan makanan yang bertutup adalah.  segan nak bukak penutup tu sebab masa tu belum ada tetamu yang datang lagi.  hehe...


acara kemuncak tentulah acara tiup lilin dan potong kek.  tapi tak ingat pulak pukul berapa kitaorang yang dah umur kilauan emas ni menyanyi sakan lagu happy birthday masa tu.  rasa-rasanya lepas Asar.


gambar kek pun tak sempat nak ambik.  segan lah sebab ada orang duduk-duduk kat sekeliling kek tu.  hehe..  korang tengok je lah gambar kek yang ada kat sini ya.


kitaorang tak tunggu lama kat majlis tu.  before 7.00 pm we already left Alam Damai.  once again, here’s wishing Qiesya Qaisara a very happy birthday.  semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, menjadi anak yang solehah serta dirahmati Allah selalu.  Aamiin.



note to tuan rumah:  thank you for the invitation.  good food too.  semoga dimurahkan lagi rezeki dari Allah, in shaa Allah.  Aamiin.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...