Sunday, April 12, 2015

aging gracefully... {more candles} ^_^

kalau tahun-tahun sebelum ni aku suka celebrate birthday kat restoran thai atau india, tahun ni aku pilih cuisine lain.  elok gak tu, tukar selera.  bak kata dina, asyik makan thai food je.  hehe…


so last Sunday, we went to Lorong Maarof, Bangsar.  kitaorang cuba satu restoran ni, nama dia Café Barbera.  it is an Italian restaurant.


restoran tu diusahakan di dalam sebuah banglo dua tingkat yang dah direnovate.  interior dan decoration dia cantik.  pekerja dia tak ramai kot.  aku cuma nampak 4 orang je kat dalam restoran.  dan mungkin ada 1-2 cook kat dapur.


masa kitaorang sampai, tak ramai pengunjung kat restoran tu.  ada 2 je meja yang dah diduduki.  mungkin sebab awal lagi kot, belum pun pukul 12.00 tengahari.  hehe…  kitaorang saja datang awal sebab nak makan brunch.


anyway, bila dah comfortably seated, waiter bagi menu.  kitaorang dah survey kat Internet menu restoran tu.  so dah memang set in mind nak makan apa sebenarnya.  huhu!!!



kitaorang ordered set menu.  senang, tak payah fikir banyak-banyak.  mr. hubby ordered Caesar salad for appetizer, Grilled Lamb Cutlet with Au Jus for main course, lime juice and home-made Berries Vanilla Delight ice cream for desserts.



Dina ordered soup of the day for appetizer, Stuff Chicken Parcel for main course, iced lemon tea and a set of scones for desserts.



aku pun order sup sebagai pembuka selera.  untuk main course, aku order Salmon Fillet with Cilantro, lime juice dan jugak home-made ice cream.  kitaorang saja je order menu lain-lain, sebab nanti boleh lah merasa  *_*



anyway, aku suka lah atmosphere kat restoran tu.  sangat tenang dan cozy.  ada pengunjung tapi tak crowded.  wifi pun ada uolzzz...!


cuma satu je masalahnya iaitu parking.  dalam compound restoran tu ada parking space, tapi boleh muat 4 kereta je.  walaupun kitaorang sampai awal, mr. hubby kena parking kat luar pagar dah masa tu.

To:  Cafe Barbera
"The Best Italian food and coffee in Malaysia.  Well done!!"
Lots of love,
Serina
30/4/2010

tapi masalah tu tak menjejaskan apa-apa pun.  rasa puas hati sangat sebab food dia sedap.  kat salah satu tiang di restoran tu kelihatan plak Jalan-Jalan Cari Makan ditampal.  dah sampai pun JJCM ke situ ya.


inshaaAllah, kitaorang akan datang lagi ke situ in the future.  nak rasa food yang lain pulak.  cake red velvet dia nampak macam sedap...  (^_^)

note:  Photos credit to Dina.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...