Sunday, January 18, 2015

artsy dining

dah lama tak buat entry tentang outing & makan-makan kan?  ada jugak keluar jalan-jalan a few times, tapi tak done nak buat entry.  berkulat gambar-gambar tu dalam handphone.

our first photo in 2015  (^_^)

since dah lama tak buat entry tentang makan-makan, aku fikir hari ni lah hari yang terbaik yang buat entry tu.  terbaik dari segi apa, aku tak tau lah.  ikut sedap aku je.  nampak...  hehe…

Photo credit to Le Geo Art Restaurant

last thursday we had dinner at Le Geo Art Restaurant di Jelatek Business Centre.  ni second time kitaorang makan kat sini.  masa first time dulu, ada jugak ambik gambar food dia.  konon-konon nak buat post lah.  sudahnya haram!  tak dapek den nak nolong...!


restoran ni deco dia simple, tapi menarik.  yang paling menarik, selain tempat duduk berkerusi, dia ada tempat duduk kat bawah macam kat restoran jepun tu.  ni lah first time aku jumpa restoran yang bukan bermenu jepun yang buat konsep macam tu.  sushi king pun tak macam tu.

Photo credit to Le Geo Art Restaurant

di samping tu, ada jugak lukisan-lukisan yang digantung di dinding kalau ada pelanggan yang berminat nak membeli.  kata art restaurant, macam tulah kekdahnya.  hehe...


the restaurant's cuisine is Asian and Western flavours.  aku dan mr. hubby ordered set meal ~ Nasi with Otak-Otak Special and hot green tea.  aku pulak ordered Fried Rice with Egg & Chicken Chop dan also hot green tea.




Dina mana nak order set meal ni sume.  pelik sikit budak ni.  she ordered Fried Homemade Taufoo, Spicy Noodle Chicken dan Frappe Chocolate.


satu yang aku suka tentang restoran ni ialah dia tak sesak.  bukan takde orang, cuma lengang.  aku suka macam tu!  ^_^  mungkin lunch time ramai kot sebab aku nampak ada banner kat depan restoran sedang promote lunch set meal.


lagi satu sebab servicenya yang efficient dan mesra pelanggan.  dalam masa 5 minit kitaorang dah dapat semua yang kitaorang order.  nice...  waiternya pulak really friendly.


to conclude, kitaorang memang suka makan kat situ.  good food, comfy ambience, friendly staff dan yang penting, affordable prices.  being said that, i would recommend the restaurant to whoever's looking for good food with cozy place to dine.


2 comments:

  1. salam...

    jauhnya nak mencuba food kat sana tu... tp insyallah mana tau sesat ke sana nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam K.Yan,
      Terima kasih sudi singgah.

      Kan? Semata-mata nak cuba food, macam rasa tak berbaloi kalau jauh. Tapi kalau dah kebetulan datang area sini, mungkin boleh singgah. Fyi, restoran tu betul-betul sebelah LRT station Setiawangsa :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...