Monday, January 28, 2013

petang yang damai

aku dan mr. hubby cuti sejak hari khamis lepas.  tapi kitaorang tak ke mana-mana pun.  ada je lepak-lepak kat rumah.  paling jauh pun kitaorang ke tesco ampang.

semalam aku ada hal kat Lot 10.  so dah alang-alang kat situ, dapatlah rembat a few apparels.  bukan untuk aku hokey, tapi untuk dina.  tak beli tak sah kan?  hehe...

Photo courtesy from Dina's instagram

anyway, sabtu lepas kami ke rumah wan cho di Alam DamaiJify buat birthday party untuk anaknya, si Xander.  dah setahun dah umur budak kecik putih melepak tu.


agak besar majlis tu.  menu pun banyak jugak.  ada macaroni, roti jala, meehoon goreng, roti jala, nasi goreng cina, mushroom soup, mee rebus serta kuih-muih.  aku tak sempat nak ambik gambar kat meja utama tu.  segan sebab orang katering tu dok lepak kat sebelah tempat air.


yang paling menarik ada candy booth. bermacam jenis manisan ada kat situ.  cer tengok kat bawah ni...



red velvet cupcake with gummy bear on Miss Qee's hand

  selain gula-gula & coklat, ada lollipop, marshmallow, gummy bear candy dan cupcake.

3-tier cake with 3 flavors:  chocolate, red velvet & vanilla+banana

Xander with daddy Jiffy & mummy Sofia

masa sesi potong kek paling meriah.  bukan setakat budak-budak je yang pakai party hat, makcik-makcik pun pakai jugak.  gamat!


brithday cake tu 3 tingkat.  each has different flavor.  bawah sekali kek coklat.  yang tengah kek red velvet.  dan yang kat atas kek vanilla + pisang.  kitaorang i.e. aku, dina & qila makan kek red velvet.  sedap!

wishing Xander a very happy birthday.  may Allah bless you, budak kecik.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...