Thursday, December 6, 2012

destinasi cinta bersama airasia ~ final


hari ni kitaorang dah nak balik kl dah.  flight pukul 9.10 pagi, so pukul 7.00 dah nak kena gerak dari hotel.  semua barang-barang dah kemas malam tadi.  to conclude, percutian tahun ni agak menarik.  apa-apa pun segalanya dipermudahkan, alhamdulillah.
 
 
flight airasia tak delay ketika perjalanan pergi & balik.  takde masalah mencari makanan halal.  deretan shop lots dan night bazaar boleh dilihat dari hotel.  semuanya within walking distance je.


surprisingly, bilik penginapan di upgrade ke suite.  bilik memang luas lah, tapi takde dapur macam kat G Hotel.  yang uniknya, setiap hari dapat gift yang berlainan.  ia diletakkan di dalam kotak oren di setiap bilik.
 

teruja melihat tinggalan sejarah di chiang mai, walaupun tak melawat kesemuanya.  melihat masyarakat muslim di situ berniaga serta merasai makanan thailand utara.  aku yang sememangnya penggemar makanan thai yang tegar rasa puas hati sesangat.


not only we experienced the loy krathong festival, but it also coinsided with Yi Peng festival.  since the 2 festivals were celebrated together, we managed to see colorful paper lanterns, fireworks, parade floats, lights hanging from trees/buildings or standing on walls & lights floating by in the sky.
 
 
being the fifth largest city in thailand, chiang mai is quite laid-back.  tak macam Bangkok, sentiasa jam dan sesak.  dan tourist kat sana pulak taklah ramai macam kat Phuket.
 
 
kalau diberi kesempatan, memang nak ke sana lagi.  dalam kepala, dah ada beberapa itinerary yang harus dibuat.

have been to the 3 major tourist destinations in the land of smile.  so long thailand....
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...