Monday, January 2, 2012

jalan-jalan tahun baru

cuti tiga hari ni kitaorang tak ke mana-mana.  cuti tiga hari last week pun duk menonggok je kat rumah.  kalau keluar pun, ke kawasan yang sewaktu dengan nya je.  in fact, spending quality time with family is priceless!  *saja nak sedapkan hati*

anyway,  lepas zohor tadi kitaorang keluar.  dari rumah, we went to Sub 18 Gelato, Bukit Antarabangsa untuk makan ais krim.  err.., tapi kenapa kat sana?


sebenarnya, dua bulan lepas aku ada beli Groupon voucher.  plan asal nak pergi masa birthday mr. hubby, tapi tak jadi.  so aku fikir cuti-cuti ni eloklah pergi sebelum voucher tu expired.  tambah-tambah lagi cuaca sedang panas sekarang, memang nikmat kalau dapat makan ais krim.



kata nak makan ais krim kan.  tapi standard lah, takkan makan ais krim je kot  ^_^  so we ordered 2 bolognese spaghetti and a gourmet beef pie.


untuk ais krim nya pulak, we ordered a Junior ~ 5 scoops of different flavour.  ada banyak flavours yang menarik tapi untuk junior, we can only choose 5.  so we chose mango, pistachio, smurfberry, lemon & mint.


memang sedap ais krim tu.  pada aku, dari 5 flavour yang kitaorang pilih tu, smurfberry was the best, followed by pistachio.  lagi pun, ais krim tu texture nya sangat soft & smooth.  yummy!


from bukit antarabangsa, we went to ampang point sebab nak tapau Domino's Pizza for dinner.  another yummy!

tak berasap lagi lah dapur aku.  jangan jealous!  he..he...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...