Monday, January 23, 2012

home is not where the heart is

dah lama teringin nak makan kat satu restoran ni.  tapi tak tau lah sedap ke tidak.  aku nak pergi pun sebab pernah terbaca review mengatakan deco kat restoran tu cantik.  interior design nya macam rumah.  tu yang berkobar nak pergi. 

last friday aku keluar dengan Miss Qee dan kitaorang pun dinner kat situ.  dah lama plan outing ni sebenarnya.  since sebelum puasa tahun lepas.  baru lah tahun ni menjadi.


memula kitaorang ingat nak makan kat Harrods Tea Salon, tapi nampak tak menarik.  setakat makan scone & sandwich apa barang.  dah lah lapar gila.  aku tak makan lunch hari tu.  masa tu pulak hujan sedang lebat kat luar.  so cancel lah nak makan kat situ.

next choice was The Apartment Downtown .  agak penuh waktu tu, mungkin sebab time dinner kot.  masa tu tinggal 2 meja je untuk 2 pax.  satu kat luar, satu lagi sebelah cashier.  nak tak nak, duduk je lah kat sebelah cashier tu yang cuma dipisahkan oleh dinding glass yang jernih.


bila dah masuk restoran tu, aku tengok deco nya biasa-biasa je.  yang cantik cuma wall paper and chandeliers.  mungkin kat second floor cantik kot.  tapi waiter tu tak offer pun kat kitaorang masa mula-mula datang tadi.  emm...

the apartment @ the curve
Photo courtesy of the apartment

dari gambar kat website nya, aku tengok branch kat the curve lebih cantik lah.  tu sebab dia panggil branch kat klcc ni downtown kot.  tak payah nak hias lebih-lebih.

anway, aku telah mengorder mushroom soup, apartment burger & mango juice.



meanwhile Miss Qee telah mengorder ayam percik & pineapple juice.



untuk desserts, we ordered cake of the day ~ red velvet cake.  yummy!


in my opinion, the food were okay, just so-so.  tengah lapar, balun je lah.  but read the menu carefully when ordering your food.  most of the food are cooked with a little bit of alcohol.  it is one of the main ingredients in the whole long menu.

the tagline of the restaurant is 'we want to take you home'.  unfortunately, it didn't feel like home...

Miss Qee, thanks for the photos.  you saved my day  :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...