Tuesday, December 13, 2011

this time around

last sunday we celebrated mr. hubby's birthday.  selalunya, siapa punya birthday, dia akan pilih venue.  tapi mr. hubby diam je bila aku tanya.  paling tidak pun dia akan jawab, "mana-mana je lah".  dina pulak yang lebih-lebih bagi suggestion.  helloo... siapa punya birthday ni :)


mana-mana aje?  jawapan yang seswai harus lah aku yang pilih.  he..he..  so based on his preferences, i chose Jogoya Restaurant.  and i really hoped he will like it.


the restaurant is situated on Relish Floor, Starhill Gallery.  konsepnya japanese buffet, tapi ada jugak food made to order.  bukan setakat japanese food; chinese, western, malaysian dan lain-lain pun ada.

deep-fried:  prawn, spring roll, chicken patty & soft crab

banyak sangat makanan di situ, sampai tak tau nak makan apa.  food yang ready cooked pun dah banyak, apatah lagi yang nak di order, beribu-ribu lemon.  deep-fried, bbq, steamboat, teppanyaki, dim sum, sushi, seafood, etc, etc.

his favourites:  lamb & oyster

deep-fried again:  crab & salmon

apa yang unik tentang restaurant ni is how to order your food.  each table is provided with a few small silvery clips.  each of the clip has the table number.  we have to put the clip into the bowl found in front of the sample dish that we want to order.  chef will then cook the food and it will be delivered to our table.  interesting kan?

egg (don't know the name) & spaghetti carbonara

there're several types of beverages:  6 flavors of soft drinks, 4 flavors of fruit juices, air kelapa {still with tempurung}, 3 flavors of slush drinks, 4 flavors of cocktails, coffee, tea, and of course, plain water.

bbq:  squid & stingray

desserts pun banyak jugak.  ada kuih-muih, puding, kek, cookies, waffle, fruits, marshmallow & chocolate fountain, ice kacang serta ice cream.  mungkin ada lagi, aku yang tak perasan kot.  and the best part was ais krim tu from Haagen-Dazs & New Zealand Naturalyummy!

desserts:  dragonfruit & Haagen-Dazs ice cream

lepas habis makan, berjalan-jalan di pavilion.  ramainya orang!  atau memang every weekend macam tu?  tak tau lah pulak.  sambil tu, cari hadiah untuk mr. hubby sekali.


kitaorang ni jarang keluar bila matahari dah terbenam.  kalau keluar malam pun, selalunya di kawasan yang sewaktu nya je lah.  bukan apa, kitaorang ni jenis tidur awal.  hu..hu...

who is that at the back?

kitaorang selalu keluar awal pagi.  kedai baru je bukak, kitaorang dah muncul kat depan pintu.  lagi pun, waktu pagi keadaan nya masih terkawal.  bersesak-sesak ni agak kurang nyaman gitu.

abang, saengil chukha hamnida.  saranghe.


2 comments:

  1. Cinta Misteri,
    terima kasih. semoga anda pun berbahagia bersama suami & anak2 yg comel :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...