Sunday, October 30, 2011

berdua lebih baik

jumaat kelmarin dina ada program Qiamullail dan kena tidur kat sekolah.  so tinggal lah kitaorang berdua je kat rumah.  malam tu kitaorang telah pun pergi aeon sebab beli barang sikit.

sambil tu we had dinner sekali sebab dah kelaparan.  tambahan pulak hujan dan sejuk, bertambah starving lah kitaorang.  since kitaorang tak pernah cuba lagi Fruit Land, so mr. hubby suggest kitaorang makan kat situ. 


fruit land ni is a desserts chain store.  so specialty nya ialah ice fruit desserts or better known as Fruity LoLo.  and we're very well aware of that.

anyway, masa kitaorang masuk restoran tu, ada satu family pun masuk sama.  tapi tak sampai 5 minit, diaorang keluar.  tinggal kitaorang berdua terkonteng-konteng.  dalam otak mula lah fikir yang bukan-bukan.  menu nya limited ke, atau makan tak sedap ke apa.  tapi bila waiter bagi menu, boleh tahan jugak senarainya. bukan setakat air buah-buahan je, macam-macam ada!

clockwise:  thai sauce taofu & honey dew pudding; mango lolo; herbal soup noodle & seafood spaghetti

bila makanan sampai, nampak presentationnya menarik.  bila rasa makanan nya pulak, boleh tahan ~ not bad.  bukanlah teruk sangat.  we ordered 2 set meals.  mr. hubby ordered herbal soup noodle + appetizer + desserts.  aku pulak seafood spaghetti + appetizer + drinks.  since dah makan kat situ, kitaorang nak lah cuba fruity lolo.  so ordered mango lolo.  pergh... manis + sejuk = sedap ^_^

lights decoration at Aeon AU2

masa nak balik, baru kitaorang perasan ada lighting decration kat taman aeon.  setahu aku, cuma ada pokok elektrik with colorful leaves je.  la ni dah ada tambahan lain pulak.  nampak cantik dengan pohon-pohon rendang dihiasi lampu lip-lap.  bukan lampu lip-lap yang banyak orang pasang kat rumah masa hari raya tu okey!  ramai gak orang ambik gambar, termasuklah aku.  he..he..  mr. hubby pun tanpa segan silu enterframe.  sabar je lah...

bila lah agaknya dapat tengok lampu-lampu kat I-City pulak?  mr. hubby is not keen :(


2 comments:

  1. walaaaawweiii..!!

    Salam.. kak gebu!!! seronok nengok uolzz heppy2an berdua2an.. beromantik2an gitu... jeles makk tau..!

    Yang plg mak telakar nengok yeop yg x brape nak gebu tu.. mcm dipaksa2 ambik gambar.. hheeee...

    Kalu bosan mak sudi 'PINJAM'kan anak MAK yang 2 kerat tu.. SANGGUPPPP???!!

    hhhheeee.....

    adiiiosss..!!

    ReplyDelete
  2. luvelymummy,
    he..he.. akak tak paksa, yeop sendiri yang nak ambik gambar. muka jadi ghopa tu sebab kekenyangan.

    nak 'pinjamkan' budak2? hi..hi.. mungkin lain kali. terima kasih ya. kirim salam kat diaorang. lol!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...