Monday, September 19, 2011

release tension

sempena meraikan 'kegembiraan' habis exam, dina & her friends celebrated it at Wangsa Walk.  bebudak sekarang macam ni lah kan.  kita dulu mana ada nak celebrate bagai.  lepas exam, duduk je lah kat rumah sampai lebam.

dulu kalau nak celebrate pun, kena tunggu result keluar.  masa tu baru ko tau samada boleh celebrate ke tidak.  kalau result agak kurenggg tu, takde harapan lah nampaknya.  ko buat muka 1 sen pun belum tentu dapat ok.

dina & friends
Photo courtesy from Afiqah Izetty

anyway, tengahari semalam aku dan mr. hubby ada jemputan lunch kat rumah cik ros.  alhamdulillah, murah rezeki kami :)  so mr. hubby hantar budak-budak tu ke wangsa walk dulu.  about 12:30 p.m. baru kitaorang gerak ke Taman Melati.

finished business in Taman Melati, we went to wangsa walk.  macam dating lah pulak sebab berdua je kan ^_^  window-shopping je lebih, membeli nya sikit je.  then we dropped by at Tutti Frutti.  kitaorang ni first timer, so agak blur on how it is served.  tapi buat-buat pandai lah since dah ada instruction kat tepi pintu masuk kedai.

tapi tambah confident lagi bila ada 2 orang budak masuk premis tu.  kitaorang skodeng je bebudak tu buat.  so bila dah faham, ini lah hasilnya.

mine ~ Raspberry

mr. hubby's ~ Green apple + Promegranate

lepas habis makan yogurt yang sejuk beku tu, check lagi bebudak tu ada kat mana dan buat apa.  ni kali ke-4 aku meng'check' bebudak ni.  it turned out that their activities pun dah habis.   eh, lupa pulak nak bagitau.  antara agenda geng budak sekolah semalam ialah menonton movie Johnny English dan makan-makan di Roti Boy & tutti frutti.  selain tu, juga telah membeli kudapan di Daily Fresh.

lepas tu baliklah, nak tunggu apa lagi.  kan???


2 comments:

  1. beruntung sungguh budak2 zaman skunk.. zaman mak muda mudi dolu2 jgn haraplah nak dpt keizinan dr mak bapak nak hang out ngan kengkawan.. blom tye dh tau TAK BOLEH katenyer... heee..hheee

    Cepat benor masa tu berubah.. time anak2 mak membesau nti, taktaulah cmner plak..

    ReplyDelete
  2. luvelymummy,
    time tu takde nak celebrate kat shopping mall lagi dah. diaorang celebrate bercuti ke obersea pulak. hu..hu..!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...