sepatutnya nak pergi ahad lepas. tapi mr. hubby ada go-kart tournament, so terpaksa tunda ke hari ni. kiranya terlewat seminggu lah menyambut
Father's Day. ada 3 orang bapa yang diraikan iaitu mr. hubby a.k.a papa, ayah & abah.
venue yang aku & mr. hubby pilih adalah
Restoran Salero Negori di Persiaran Gurney. bangunan restoran ni adalah sebuah rumah dua tingkat. so bila kita masuk ke dalam restoran tu, keadaannya sama macam rumah biasa ~ ada hall, dapur serta bilik-bilik.
bilik 'Rantau'
nama bilik-bilik kat restoran ni menggunakan nama-nama tempat yang berada di daerah minangkabau di sumatera serta daerah di ns seperti bilik
Seri Menanti, Padang, Bukit Tinggi & Rantau ~ nama kampung aku. and kitaorang dapat bilik seri menanti.
Ayah & Cik Ros
hiasan kat restoran tu biasa-biasa aje. mostly perabot antik. kalau berminat dengan perabot-perabot yang ada kat situ, boleh lah beli sebab ia memang untuk dijual.
siap ada tanda harga lagi!
MIL, Boy & FIL
restoran ni menyajikan masakan padang & negeri sembilan. ada berjenis-jenis lauk. anyway, konsepnya mudah je ~ pilih lauk yang kita nak, lepas tu nanti waiter akan hantarkan.
lauk-pauk yang kitaorang makan tadi ialah daging dendeng, ayam bumbu, tempe & kacang goreng, daging goreng berlado, tunjang kari, daging salai masak lemak, ikan keli goreng, sup tulang, terung goreng berlado & ikan keli salai masak lemak.
nampak macam banyak kan? tapi portion nya kecik-kecik je.
for drinks, we had air tembikai laici. untuk pencuci mulut pulak, sagu gula melaka & tapai ais krim. for this restaurant, aku boleh bagi rating 8.5/10 lah. service ok, food pun ok. only one complain ~ makanannya tak pedas. orang ns kan kuat makan pedas? so bila tak pedas, tak kick lah beb!
budak baju hijau sedang menghabiskan 2 ekor ikan keli goreng
apa-apa pun, aku happy lah dapat organize lunch kali ni. insya'allah, panjang umur & ada rezeki lebih, boleh organize lagi. harap-harap next time with a larger group. *wink* *wink*
No comments:
Post a Comment