Monday, January 3, 2011

1st day of a senior

persiapan ke sekolah pagi ni went very smoothly.  insya'allah, setakat time ni, hari pertama sekolah tahun 2011 ni berjalan dengan baik.  takdelah kelam kabut macam tahun sebelumnya.  everything was well-prepared since yesterday dan dina pergi sekolah pun awal dari biasa.  harap-harap sekolah agama petang karang pun ok jugaklah.

atau mungkin sebab aku cuti hari ni kot?  kalau aku kerja, selalunya agak kelam kabut.  mana tak nya, masa tu lah baru nak cari botol air, stokin, purse, jam tangan & dsbnya.  dina selalu bengang sebab aku bersiap paling lambat.  dan kesannya, dia sampai sekolah lambat.  sorry dear!  tak tau lah kenapa, bangun awal macam mana pun tetap lambat.  takkan nak pergi course time management kot?  hi..hi...!


tahun ni dina darjah 6.  kiranya dia senior lah tahun ni.  dan akan menduduki peperiksaan UPSR hujung tahun ni jugak.  anyway, my hubby & i harap dia belajar bersungguh-sungguh.  result peperiksaan for both terms last year were very, very disappointed.  banyak main!  excessive usage of tv & pc membuatkan pelajarannya jauh ketinggalan compare to her close friends.

as parents, we don't really pressure her on studies.  kitaorang tak nak dia stress.  budak-budak sekarang tak boleh nak pressure sangat.  takut ke lain jadinya.  mana yang boleh tolong, kitaorang tolong.  my hubby dah pesan, starting from today, only 1 hour each allocated for tv & pc, except during weekend.  boleh ke tu?

ntah berkesan, ntah tidak.  kita tengok lah nanti.


3 comments:

  1. next yr da form 1 kan?
    how time flies :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. MissQee,
    ya, next year form one. dah besar panjang dah..!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...