Saturday, November 27, 2010

hectic weekdays

since start kerja hari tu, tak done nak surf internet kat office.  sentiasa ada kerja nak buat.  balik rumah baru boleh melayari.  kotak pulak ada 4 lagi yang nak diunpack.  masih tak sempat lagi.  semuanya jadi tergendala sebab nak prepare handouts for yesterday's meeting.

tengah busy-busy tu, ada pulak fire drill hari rabu.  aku tau fire drill tu memang bertujuan baik.  tapi bagi aku pada saat tu, fire drill tu buang masa sebab aku sedang kejar masa.  mana taknya, nak kejar 2 deadlines to be completed by thursday & friday.  hua... rasa nak menangis, nyah!


tapi nasib baiklah aku tak turun ikut tangga.  aku dapat tau 45 minit sebelum fire drill bermula.  so aku pun apa lagi, plan baeekk je lah ngan member office.  sebelum semua lift tak boleh berfungsi, kitaorang dah turun & keluar dari bangunan office.  memang keji kan?  ada aku kisah?  so masa fire drill tu diadakan, kitaorang dah selamat dah kat bawah.  hu..hu...

back to business.  there's another meeting this coming tuesday.  semalam dah stayback sampai 8 pm tapi still tak habis lagi.  isnin pagi sambung balik.  tension giler!

tu yang buat perasaan nak berhenti kerja tu makin membuak-buak...

2 comments:

  1. Salam juana, selamat bertugas kembali.. lama mc keja pun belambak...besala kan. apapun work hard n smart!

    ReplyDelete
  2. K.Rose,
    tu lah pasal. sapa suruh mc lama2 kan? he..he..
    anyway, thanks sebab sudi singgah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...