Wednesday, November 3, 2010

fan of Sony Ericsson

masa darjah 3, dina  teringin nak handphone.  agaknya dia tengok semua cousins dia ada, so dia pun nak jugak.  my hubby kesian kat dia, so he bought a Sony Ericsson K220i for her.  suka betul dia, maklumlah dah ada hp.  siang malam meng'ulit' benda alah tu.

Photo courtesy from Tech Spikes

tapi tu cerita 2 tahun lepas lah.  early this year dina macam dah boring je ngan hp tu.  tambah-tambah lagi dia tengok aku ngan hubby dah tukar hp baru.  dia kata hp nya tak best.  walaupun hp tu ada radio & camera, dia nak yang boleh record lagu dan buat video.  perghh!  budak-budak sekarang ni makin canggih.  ya lah kan, zaman dah berubah, dunia dah maju.  aku dulu kerja 2 tahun baru ada hp, itupun arwah mak yang belikan.

kitaorang tak fikir nak beli hp baru kat dia sebab hp dia elok lagi.  ingat mak ni cop duit ke nyah?  kalau beli pun, mungkin masa dia naik form 1 nanti.  nasib baik kat rumah ada hp spare.  so dia pun guna my hubby's old hp Motorola SLVR L7.  sambil tu kitaorang pujuk dia tak payah beli since motorola tu memang ada features macam yang dia nak.  tapi dia nekad nak beli hp baru.  kalau kitaorang tak beli kan, dia akan beli pakai duit sendiri.


so akhirnya, 10 hari yang lalu, beli jugak lah hp baru.  dia dah lama aim W205 ni rupanya.  dari mana dia tau, tak tau lah.  it's a pink slide phone, memang cute lah.  but something worth mentioning here ~ dina beli handphone tu pakai duit sendiri.  walaupun duit raya dia dah berkurangan, dia rasa gembira.  know what she said?  "best lah beli barang pakai duit sendiri".  bila tanya kenapa best, dia kata tak tau.  mungkin dia rasa puas hati kot tapi tak tau nak explain macam mana.

ada sesapa nak sedekah BlackBerry Torch 9800?  hua..hua..hua...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...