Saturday, August 7, 2010

sepetang di Pavilion

sampai rumah rasa letih sangat.  kaki dah tak larat nak berdiri.  tapak kaki dah kembang 2x ganda.  mana taknya, tawaf satu Pavilion dari pukul 2 sampai pukul 6!  memang giler!  tapi puas hati.  sangat-sangat puas hati...!

sometime in June Miss Qee ada ajak aku pergi lunch.  tapi aku tak dapat nak pergi disebabkan beberapa hal.  then kitaorang plan kalau jadi lunch, tak nak balik ofis dah lepas tu.  so kitaorang pun set satu date, which was yesterday, dan masing-masing applied half-day leave.  apa lagi, "Pavilion, here we come!".

Photo courtesy of Backpacking Asia

sampai Pavilion pukul 2.  aku lambat keluar ofis sebab ada kerja.  rugi 1 jam, you!  kitaorang makan kat satu restoran kat area food court.  pemilik restoran tu memang sentiasa bersedia tunggu kat meja depan.  so bila kitaorang masuk, dia yang bagi kitorang seat.  lepas makan, siap ambik gambar dengan owner tu.  korang kenal tak sapa dia?  siap bawak menu lagi.  baik punya promote..!

Aku, Madam Kwan & Miss Qee

lepas makan, perut dah senak sebab kenyang sangat.  buruk lantak!  Miss Qee nak cari pump shoes.  aku nak cari barang yang dah lebih sebulan aku survey, tapi masih tak dapat lagi.  banyak gak lah kedai kat Pavilion tu kitaorang redah, mostly kedai kasut dan handbag.  Parkson, Coach, Charles & Keith, Nine West, Stuart Weitzman, Marc by Marc Jacobs, Cole Haan, Aldo & Eclipse, to name a few.  errr.. a few ke tu???

Photo courtesy from CuteCarry

finally dapat jugak barang yang kitaorang nak beli.  sambil tu, sempat gak kitaorang rembat 50% discount lipstick kat Stage.  also Chewy Junior cream puff untuk dibawa pulang.  tekak dah kering sebab asyik bercakap sejak keluar dari restoran tadi.  so sebagai penutup acara, kitaorang minum kat kedai kopi omputih.  then about 6.15 p.m. bergerak ke station monorel.

Photo courtesy from The Star Online

Miss Qee nak ke Hang Tuah, aku pulak ke Medan Tuanku.  punya lah ramai orang kat station Raja Chulan.  train yang ke4 baru dapat naik.  serik!  tak nak naik train kat situ lagi.  7.45 p.m. sampai rumah.  lega...

Miss Qee, thanks sebab sudi window-shopping together-gether.  next time boleh plan lagi.  jangan serik ya.

2 comments:

  1. hehehee.. sorry sbb email pic tu lambat yeee :)
    x penah pun rase menyesal. next time bole window shopping lagi (window ke? bahahahah)

    ReplyDelete
  2. no problemo! nanti kita plan lagi ya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...