Tuesday, August 3, 2010

selamat

after 10 days in tanah suci performing umrah, my parents-in-law, not forgetting Zam, his mother & makcik mah (betul ke tu nama makcik tu?  belasah je lah) arrived safely in KLIA.  yang lain-lain pergi menjemput kat airport, cuma aku, leez & 3 dara pingitan jer yang tinggal jaga rumah..he..he... 

masa nak pergi hari tu rasa macam lama je diorang nak tinggal kan tanah melayu ni.  pejam celik, pejam celik, diaorang dan balik.  memang cantek lah pantun dua kerat aku.  hu...hu...

Photo courtesy of Prevention Indonesia

saja nak panjang kan cerita, arwah mak & ayah dah pernah pergi haji 2 kali.  arwah mak pernah pergi umrah sekali je, itupun dengan kak no, kak teh & mak Kak Liza.  yang herannya, tiap kali diaorang nak pergi mekah, mesti aku rasa sedih.

Photo courtesy of Ensiklopedia Muslim

kenapa kita rasa sedih?  bukannya diaorang tak balik terus kan?  cukup masa kat sana, diorang balik lah tu.  tak tau kenapa, tapi one kind punya syahdu.  kalau pergi hantar kat Kelana Jaya, lagi parah.  boleh tengok ramai orang menangis kat situ.  termasuklah aku.. hi..hi..

Photo courtesy of Babble

anyway, kitaorang happy je hari ahad hari tu.  walaupun mak & abah nampak letih dan mengantuk after an 8-hour flight, tapi still  maintain, ceria bila anak-cucu berkumpul menyambut kat rumah.  memang gamat!

sambil tu, dapat gak kitaorang merasa air zam-zam dan tid-bits dari sana seperti buah kurma, kismis, gajus dan kacang songeh, atau nama komersilnya ~ pistachios.  semua tu memang berlambak dijual kat KL ni ha, tapi yang tu lagi afdal lah sebab free... hi..hi...

ntah bila lah aku akan sampai ke sana...  ntah sempat, ntah tidak...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...