Monday, April 5, 2010

5 April

alhamdulillah... Maha Suci Allah.  hari ni usia aku bertambah setahun lagi.  sudah agak lama aku menghuni bumi Allah ni.  walaupun diri sendiri tak terasa betapa lama nya masa berlalu, tapi bila tengok balik angka-angka yang dah ditinggalkan dan ia semakin meningkat,  terasa diri semakin kerdil.  bukan semakin tua ke?  ya, memang tua.  tua lalu menjadi kecil, bongkok barangkali, kemudian kecut, dan akhirnya pupus dari muka bumi ini...  BiLa IzRaiL dAtAng mEmaNggiL..... korang sambung lah sendiri.  aku dah seriau dah ni... gr..gr..gr..!


anyway, back to reality.  pagi-pagi lagi my hubby dah wish happy birthday dah.  itu je lah.  hadiah tunggu dulu, katanya.  kalau ada bonus, ada hadiah.  takde bonus, bye bye lah.  sedih kan?  lelaki memang species yang kronik.  sebagai warga yang shopaholic macam kita ni, paling kurang pasti ada knick knack untuk depa tak kira apa occasion.  tak perlu yang mahal, ingatan tu yang penting, menunjukkan kita ni dah lama prepare.  sedih.. sob..sob...

kat ofis, ibu mertua call ucap selamat hari jadi.  my lovely boss, Alice pun wish dan bagi hadiah.  tu ha kat bawah tu hadiah dari Alice.  my best cousin, Zimah sms from Singapore.  dia memang ingat, aku je yang semedang lupa, terlepas sampai 2-3 hari kadang-kadang tu.  thanks beb.  kau lah sepupu aku dunia akhirat.


by the way, thanks a zillion to my best friends kat office, ziah & maliz yang tak pernah lupa tarikh yang membuat kan depa kena keluar duit lebih ni.  sorry lah kalau bulan ni lari budget!  he..he..he..  pagi-pagi lagi dah wish dah, ada hadiah lagi and then treat me for lunch.  thank you guys!  lupa lah nak ambik gambar masa makan tadi.  kalau tak, boleh tayang muka korang yang gojess tu kat sini.


Note:  Ziah & Maliz.  Terima kasih banyak-banyak ya.  Allah saja yang dapat membalas budi baik korang.  Semoga dimurahkan lagi rezeki olehNya.  Amin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...