Saturday, March 6, 2010

안녕하세요 [Annyong haseyo]

[Annyong haseyo = Hello]
for those yang tak tau, atau yang tau tapi buat-buat tak tau, aku ni peminat ekstrem cerita korea.  tak kira lah drama ke, movie ke, talk show ke, apa-apa je lah.  janji ada subtitle.  lagu pun layan jugaklah, walaupun cuma tau 2-3 patah perkataan je.
asal kegemaran aku ni sebab member aku recommend Winter Sonata lah.  memula tu tak nak, jual mahal.  sekali tengok, terus addict tahap maksima daa....  bukan setakat drama je, dengan pelakon-pelakonnya sekali!  isk..isk..isk....!


few years back pantang ada siri baru di pasaran, gerenti beli.  now dah lama tak beli.  takde masa nak tengok.  dvd player pulak dah spoilt kesan daripada aktiviti terlampau ni lah.  selagi tak habis, sanggup tengok sampai 2-3 pagi.  bercakap pasal tidur lambat ni, my buddy ziah & maliz mesti tau lah kan?  masing-masing ada pengalaman..he..he..he..
sekarang ni, kalau terasa nak tengok cerita korea, switch je to KBS World Channel 303.  macam-macam ada.  dalam seminggu dua ni, sedang follow baik punya cerita Dalja's Spring, Mon-Thu @ 10.10 p.m.  It's a comedy + romance story & was produced in 2007.  Main cast is Chae Rim yang popular from drama All About Eve.


tinggal 8 episod lagi nak habis.  rasa macam nak beli je dvd cerita ni.  nak tambah koleksi to those that are already available.  boleh gak tengok ulang-ulang.  tapi bukan sekarang lah sebab masih fresh in mind.  agak-agak bila terasa nak tengok muka Lee Min Ki yang kiut-miut tu, baru lah beli :)


saje nak bagitau.  kalau tak silap, aku tengok Winter Sonata more than 3 x kot ... :-)

2 comments:

  1. boys over flower laaaa...
    qila tgk zillion time kot!
    hahahah..
    ;P

    ReplyDelete
  2. all the boys mmg as beautiful as flower kan? tgk sekali je, itu pun kat Ch 303 KBS. it's an adaption from Hana Yori Dango (Japan) & Meteor Garden (Taiwan) versions, which I watched a few times!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...