Thursday, April 5, 2012

two as one

syukur, weekly committee meeting which is usually held every thursday telah ditukar semalam.  alhamdulillah.  disebabkan itu, aku telah pun applied for leave today.  kalau tak, reluctant jugak nak cuti hari khamis.  and the best part is, mr. hubby pun cuti.

takde plan apa-apa pun sebenarnya.  just relaxing at home.  nak pergi celebrate, dina sekolah.  kesian pulak kalau celebrate tak bawak dia.  tapi boring lah pulak duduk kat rumah kan.  so lepas hantar dina ke sekolah, kitaorang pun detour ke Alpha Angle.

he's engrossed with his toy...

kitaorang pergi lunch, bukan shopping ok.  tak tau nak makan apa sebab tak banyak restoran ada kat situ.  mr. hubby pulak let me choose the venue.  aku pun pilih nando's, malas nak fikir panjang-panjang sebab perut dah start berkeroncong.


so i ordered Grilled Chicken Breast Burger ~ mild peri-peri with old style chips and Red Madeira for drinks.  mild tu pun dah pedas pada aku  :(


meanwhile mr. hubby pulak ordered Cataplana ~ extra hot peri-peri and Refreshmint.  mula-mula tu mr. hubby kata ok, dah nak habis seperiuk baru kata pedas ;)


cataplana yang mr. hubby makan tu was spicy rice mixed with marinated chicken thighs & vegetables such as cucumber, carrot & capsicum which were grilled and thereafter cooked in a pretty Portuguese cookware.  mungkin ada lagi bahan-bahan kat dalam cataplana tu, tapi mr. hubby dah tak ingat.  sekejap dah lupa.  faktor usia tu... huhu!


lepas makan, singgah di jusco beli barang sikit.  sebelum balik, mr. hubby singgah pulak beli buah berangan.  "mengidam", katanya  ^_^  comel pulak packet buah berangan tu.  siap ada holder kat atasnya macam paper bag dan nombor handphone lagi.  nampak tak?

brrp...!  alhamdulillah.



2 comments:

  1. Makan buuusaaattt..!!!

    Soooo ssuuuuuwweeettttt..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. luvelymummy,
      tak besar mana pun. kecik je. hehehe...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...